Den første perla på snoren ble satt i 2014, da Loveshack spilte på etterfesten til VG-lista. Da Fæsterålen ble født, kom perlene trillende etter hverandre. Dette er fjerde sommeren på rad de spiller på Sortland, og tredje på Fæsterålen.

– Det er et innmari kult sted å spille. Vi har noen plasser vi gjør til tradisjoner å komme tilbake til, og det synes vi er så gøy. Når vi har spilt for publikum før bygger det en slags forventning hos folk. Vi tenker at de skal bli lei, men det virker ikke sånn. Det er en slags usagt avtale om at nå skal vi ha det gøy, sier vokalist Svein Finneide.

Bra helhetsinntrykk

Han påstår at det beste med Fæsterålen er helthetsinntrykket.

– Det er en festival som absolutt ligger oppe blant de aller beste. Alt er bra hele veien gjennom. Det er veldig hyggelig å komme dit. Det er så bra opplegg, og alle som jobber der er så hyggelig. Bare det å bli tatt imot på den måten og blir tatt vare på betyr mye for oss som har reist langt og kanskje er sliten.

Et av landets største partyband

En sang Loveshack har spilt i alle år er «Beds Are Burning» av Midnight Oil. De legger mye energi i opptreden, og spesielt under denne sangen er det ingen barmhjertighet.

– Vi pleier å få publikum til å hoppe på den, og vi gir oss ikke før alle er med. Da må vi stoppe, og begynne igjen opp til flere ganger. Når folk ikke blir med ,får vi resten av publikum til å bue på dem. På det meste har vi stoppet og startet fire-fem ganger, sier han.

– Hva skal dere spille på Fæsterålen?

– Det sier jeg ikke, for det er hemmelig, forteller han og ler.

– På Fæsterålen skal vi gjøre mye vi aldri har gjort, og spille låter ingen har sett oss spille før i år. I tillegg til mange av de gode gamle grøsserne. I bunn og grunn handler det om at vi vil ha med folk på en reise gjennom det ganske drøye ti-året, og vise litt av hvert.

Forventninger til festivalen

Han lover at de skal levere hundre prosent, og at de skal ha gitt alt når de går av scenen.

– Vi forventer totalt lydighet på at dette skal bli like gøy som det pleier å være, og at festen skal ta av på samme måte som det det bruker, sier Finneide og ler.

STEMNING: Det koker både på og av scenen når Loveshack spiller opp til fest.