Sykes har syklet gjennom Spania, Frankrike, Belgia, Tyskland, Danmark og Sverige.

I skrivende stund sykler han i Norge, nærmere bestemt Nord-Norge. Søndag 19. juli gikk turen innom Sortland, men Blåbyen falt ikke i smak hos engelskmannen.

Lite imponert

Sykes oppdaterer jevnlig både Twitter, Instagram og bloggen under sykkelturen. Han publiserte sin frustrasjon over Sortland og Sortland Camping både på Twitter og på bloggen. Det var på Twitter SA kom over Sykes negative tilbakemeldinger til Sortland.

På Twitter skriver han:

I have discorvered Norway’s least inspiring town: Sortland.

(Jeg har oppdaget Norges minst inspirerende by: Sortland).

Hva er galt med Sortland, spør vi syklisten?

– Det var bare lite finne på, ikke noe særlig fint der, sier Sykes.

– Jeg var der på en søndag, også var heller ikke været på topp. Det kan godt hende at det har ødelagt litt. Men jeg har vært på Andøya, og der hadde jeg heller ikke været med meg, men det var fortsatt kjempefint der, sier Sykes.

Dårlige møteplasser

Med syv land bak seg på turen vet Sykes hva han prater om. Sykes mener at Sortland var en veldig anonym og vanlig by, med lite å tilby tilreisende.

– Sortland mangler møteplasser ute. Dere har én, men det er ikke pent, sier han med henvisning til torget og fortsetter:

– Sortland burde hatt et sted som viser at dette er Sortlands møteplass. Det må være en plan for hva uteområdet skal innholde, og det er ikke noe plan for det som Sortland har å tilby nå, sier den kritiske engelskmannen til SortlandsAvisa.

Refser campingen

Det var ikke bare Sortland by som fikk dårlige tilbakemeldinger på sosiale medier, det fikk også Sortland Camping og Motell.

På Twitter skriver Sykes:

I’ve come to investigate Sortland Camping. The online reviews aren’t wrong…

Senere på kvelden dukker denne twittermeldingen opp:

I’m going to keep going along route 1 until something better turns up..

På en vanlig dag avslutter Sykes syklingen rundt fire-fem tiden på ettermiddagen. Da han var i Sortland, endte den ikke før i elleve-tiden.

– Jeg hadde lest litt om Sortland Camping før jeg kom hit, og de hadde en del dårlige tilbakemeldinger. Til tross for det tenkte jeg å undersøke dem likevel, sier Sykes.

– Det var veldig dyrt, det kostet 250 kroner for en natt. Normalt er camping i Norge veldig billig, for ikke så lenge siden betale jeg 90 kroner for en natt, sier Sykes.

Sortland har fordeler

Det kommer mange turister til Sortland, både med Hurtigruten, bil og på sykkel. Sykes mener at Sortland har store fordeler med beliggenheten.

– Sortland har fordeler med stedets geografiske posisjon, men tilbudene for turistene må bedres. På søndager er det lite å finne på i Norge, for alt av butikker er stengt. Dette er selvsagt ikke bare et problem i Sortland, sier Sykes.

Han har har flere ganger vært i byer der alt er stengt.

– Det gjelder også lørdager. Om de vil ha meg til å komme tilbake, kan de ikke stenge alt, sier Sykes og utdyper:

– Det må være noe å tilby turistene som kommer på besøk, også på søndager.

Andøya falt i smak

Turen til Vesterålen var ikke forgjeves, Andøya falt nemlig i smak. Sykes beskriver Andøya som en mystisk plass.

– Det var fortsatt vakkert på Andøya selv om været ikke var så bra. Jeg likte Andøya veldig godt, og jeg veldig fascinert over stedet. Det er nesten som om de har mange hemmeligheter gjemt her, sier Sykes.

Selv om Sortland ikke falt i smak, så fikk Sykes et stort og positivt inntrykk av Norge som et land. Og han krysser fingrene for å få oppleve midnattssol i løpet av ferden mot Nordkapp. Han forventer å være på Nordkapp 1. august.

– Norge er et fantastisk land, jeg har aldri vært her før, men jeg finner det veldig interessant. Av de stedene jeg har vært, så likte jeg veldig godt Oslo, Trondheim og Andøya, sier Sykes.

– Kommer du til bake til Norge?

– Ja, det gjør jeg med glede.

– Vil du gi Sortland en ny sjanse?

– Nei, det blir nok litt vanskeligere. Jeg er helt sikker på at Sortland er en fantastisk by, men det må mye til for å overbevise meg, sier Sykes.

Sykes oppfatning av Sortland, har skapt mange reaksjoner blant VOLS lesere.