SISTE: – De har akkurat blitt hentet av redningshelikopteret Sar Queen og lander på Skagen kl. 07.15, sier Kjetil Kaalaas ved operasjonssentralen til VOL lørdag morgen.

Etter forholdene skal begge være i god behold.

– De har hatt det kaldt i natt, men det har ikke vært mulig å hente de tidligere. Men på morgenkvisten lettet skyene, og da fikk helikopteret muligheten, forteller han.

Det var snøvær da politiet rykket ut sent fredag kveld. Skyene lettet tidlig lørdag morgen og turgåerne kunne bli hentet av redningshelikopter. Foto: Marius Birkeland

Dette skjedde natt til lørdag:

Politiets operasjonssentral opplyste til VOL kl. 23:35 at to personer hadde gått seg fast i fjellet mellom Vangpollen og Snytindhytta ved Sigerfjord.

– To turgåere har gått seg fast, men skal være uskadde, og har lagt seg i telt for natten. Røde Kors vurderer om de skal gå på søk, men det er ikke avklart nå, opplyser vakthavende.

Brannvesen deltok også i søket ved Hadsel brann og redning. 110-sentralen bisto politiet med dronesøk.

Kl. 23:55 opplyste innsatsleder Morten Engen Jacobsen til VOLs mann på stedet, at noen var på tur til Snytindhytta og gikk seg fast i fjellet.

– Nå venter vi på frivillige mannskaper og Røde Kors. De to som er på tur skal ha godt med utstyr og være godt kledd. Været har rett og slett gjort det slik at vi trenger hjelp i fjellet, sier Engen til VOL.

Like etter fikk VOL bekreftet at Røde Kors var framme på stedet.

Kl. 00:45 opplyste politiets operasjonssentral at Røde Kors ville avvente til soloppgang lørdag morgen.

– Det vi hører fra paret på fjellet, er at de er i teltet og har det trygt, men de fryser litt. For redningsmannskaper å komme seg opp på fjellet nå vil ta såpass lang tid, at Røde Kors vil avvente til sola står opp, sa Kaalas.