NorLense sin pakke ble klargjort på under en ukes varsel.

Det skriver de i en pressemelding.

Selskapets produksjonsanlegg er lokalisert i Fiskebøl i Lofoten/Vesterålen.

Teltene vil bli brukt av Syria Røde Halvmåne (SARC) for å gi husly, tilgang på vann og varme i kulden.

NorLense har over mange år hatt ett godt samarbeid med og levert oppblåsbare telt til Den internasjonale Røde Kors- og Røde Halvmånebevegelsen, telt brukt til husly og feltsykehus blant annet i Norge, Polen, Ukraina, Iran, Qatar, Bangladesh, Nigeria og Nepal.

– Teltene monteres ekstremt lett og raskt da de har en ramme av oppblåsbare høytrykksslanger, som i løpet av 5-15 minutter kan blåses opp av en kompressor, sier salgssjef Rune Fivelstad.

Norlense AS lager oppblåsbare høytrykkstelt og fullt utstyrte leire for forsvar og humanitære organisasjoner, til bruk i bl.a. katastrofer, konfliktområder og flyktningleirer.

I en pressemelding fra Røde Kors sier Jørgen Haldorsen, leder for internasjonale programmer og beredskap, følgende:

– Vi har sett store behov for å få bedre husly, tilgang på vann og varme i kulda. Mange av de som har vært rammet av krig og krise har nå også blitt hardt rammet av jordskjelvet. I Aleppo har vi sett at mange av de sammenraste husene var i områder allerede sterkt preget av krigshandlinger over flere år.

Videre skriver de at Norges Røde Kors bistår Syria Røde Halvmåne med en omfattende helseinnsats allerede. Støtten gjelder blant annet seks mobile helseklinikker og fem helsestasjoner i jordskjelvområdene, samt tre sykehus i de store byene som har hjulpet jordskjelvofre i snart to uker

Her ligger ferdig pakkede telt klart for lasting i lastebil på Fiskebøl, før de transporteres til lastefly. Foto: Innsendt