– Det blir vind fra sørvestlig kant og kan bli stiv kuling langs kysten. Det kan hende solen gløtter frem av og til, men det er regnbyger og skyet vær, sier vakthavende meteorolog ved værvarslinga i Tromsø, Jon Austerheim, om mandagens vær.

Været i Vesterålen vil den kommende uken bestå av regnbyger og vind. Temperaturmessig er det tirsdag og onsdag som ser verst ut.

– Det er et høytrykk i Sør-Norge de nærmeste dagene og da blir det vestavind i nord som gir regn. I dag og i morgen ligger temperaturen rundt 10–12 grader i Vesterålen, sier Austerheim.

– Litt varmere luft

På torsdag vil det bli litt bedre temperaturer, men regnet holder stand.

– Det vil komme litt varmere luft fra sørvest. Selv om det ikke blir like mange som på torsdag, vil det fortsatt være enkelte regnbyger, sier meteorologen videre.

Regnet vil heller ikke gi seg på fredag, som så langt ser ut som den våteste dagen.

– Det ser ut som det blir en liten dose regn hver dag, men det blir mest på fredag. Da blir det også sørvestvind med kuling langs kysten, sier han.

– Sånn sett kjølig sommer

Den varmere luften som kommer på torsdag bringer med seg mildere vær resten av uka.

– Det blir perioder med regn i helgen også, men det blir mildere enn tirsdag og onsdag. Fra torsdag og utover helga ligger det an til å bli 14–15 grader, så det er litt varmere, sier Austerheim.

Selv om september markerer skillet mellom sommer og høst, følger meteorlogen en annen definisjon:

– For meteorloger er det høst når temperaturene ligger under 10 grader, så sånn sett er det en kjølig sommer nå, sier han.