Dette står å lese på organisasjonens hjemmeside. Ellingsen får i hovedsak prisen for sitt arbeid med, og utvikling av Kvitnes Gård. I juryens begrunnelse blir han beskrevet som «et friskt pust, en kritisk røst og en fantastisk fagperson og minst et fantastisk medmenneske som bryr seg genuint om menneskene og nærområdet rundt se».

Kvitnes gård blir fremhevet som et sted som fremmer Vesterålens matkultur og benytter seg av samisk mattradisjoner, diskuterer bærekraft og er kreativ med lokalmatbegrepet.

« Halvar utfordrer oss på hva som er mulig å lage og gjøre på en gård i Vesterålen. Det er mye, mye mer enn man skulle tro. Dette er «Det Norske Kjøkken» på sitt aller, aller beste», står det blant annet å lese i begrunnelsen.

Selv synes Ellingsen det er ekstra stas å bli satt pris på av sine egne, noe han gir uttrykk for på sin egen Facebook-side.

«Jeg og NKL (Norges kokkers landsforening) har hatt noen runder. Jeg er jo ikke redd for å si i fra og jeg legger jo sjeldent noe i mellom. Jeg har vært krass mot NKL i enkelte saker, og derfor er det ekstra stort at de velger å gi meg denne utmerkelsen», skriver han.