Hadsel-familien Johansen-Reiertsen benyttet sortlandsturen til å kjøpe sykkel av Henning Tande ved Sport 1. Foto: Gaute Bergsli

Vesterålen Fritidsmesse blir denne helga arrangert for tredje år på rad.

Messa, som er et samarbeid mellom Vesterålen Caravan, Biltrend og Sport 1 på Sortland, har som mål å vise det nyeste innen sport, bil, ATV-er, båter og caravan.

Bilbossen

Messa holdes på Biltrend og Vesterålen Caravan sin lokaler halvannen kilometer sør for Sortland sentrum.

– Selv om jeg ikke har konkrete tall, har vi har hatt veldig mange besøkende i dag. I går var det ganske rolig, sier daglig leder Arvid Nyborg ved Biltrend på den andre av de totalt tre dagene Vesterålen fritidsmesse varer.

Han sier bilforhandleren ikke har tatt inn ekstraordinære varer i forbindelse med messa.

– Vi tilbyr det vi selger normalt sett. I tillegg tilbyr vi kundene litt ekstra, med en kafé i andre etasje, der vi gir besøkende gratis kaffe, vafler og marsipankake. Det blir veldig godt mottatt, og det er artig at det trekker så mange folk hit til messa. Vi er veldig fornøyd, sier han.

Han innrømmer at det ikke er så mange biler som selges under arrangementet.

– Det selges mest sykler her, og vi har ikke solgt mange biler. Men når folk kommer og får tatt seg en kikk, er det lettere for folk å ta en avgjørelse når de skal kjøpe bil senere.

Les også: Bil-omsetning for en halv milliard

Hjemflytterhell

Datteren Marte Nyborg jobber som selger på Biltrend og bekrefter at det er mange som kommer og studerer produktene.

– Folk flest kjøper ikke bil på impuls, så vi forventer ikke så stort salg. Men vi har hatt mange som har sett på bilene og båtene våre. Mange har i tillegg kikket på vannskutere og firhjulinger, sier Nyborg, som flyttet tilbake til Sortland i juni i fjor etter studier i Trondheim.

Hun har jobbet på farens bilforhandler siden juli.

– Det er første gang jeg jobber på messa. Derfor var det ekstra gøy at jeg allerede har klart å selge en bil. I går kom det innom en person bare for å kikke. Han så på bilen, og i dag kom han og kjøpte den. Det er veldig artig.

Bilen det er snakk om, er den nye Hyundai Ioniq, som kommer i tre forskjellige utgaver. En hybridvariant, en ladbar hybrid og en ren elbil.

– Det er gøy at den er kåret til Årets bil, en bil som gir mye utstyr for lite penger. Vi fikk den inn i høst og kommer nok til å selge mange av den, tror hun.

Les også: – Ionic, fremtidens bil fra Hyundai

Bursdagsbarnet

Maria Johansen og Mads Reiertsen bor på Stokmarknes, men hadde lørdag tatt turen til Sortland med datteren og den to måneder gamle sønnen.

– Jeg har kjøpt sykkel. Eller jeg har fått i bursdagsgave. Men jeg har ikke bursdag før i juni, da, ler Johansen.

Det er første gang familien på fire besøker Vesterålen fritidsmesse.

– Vi hadde bestilt feste på en takboks til bilen og skulle hit uansett, men vi så en annonse for messa og bestemte oss for å slå to fluer i en smekk, sier Reinertsen.

– De har et godt utvalg av sykler her, sykler i alle størrelser, og både vanlige og terrengsykler, synes Johansen.

Les også: – Hadde ikke drømt om så godt salg

Sykkelselgeren

Det var Henning Tande ved Sport 1 som solgte dem sykkelen. Han forteller om godt salg, selv om vi ennå er i en tidlig fase av den vesterålske våren.

– Det var en rolig fredag, der vi fikk ekstra tid til å gjøre en siste finpuss for å gjøre alt klart til lørdag, men vi har solgt mange sykler hittil i dag. Det blir nok et enda større salg når snøen er borte.

Han sier det har gått aller mest av barnesykler.

– Jeg er litt skuffet over at vi ikke har solgt en eneste elsykkel. I fjor gikk vi nesten tom for elsykler under messa. Men det kommer jo en dag i morgen også, sier Tande.

Les også: – Nå ser vi resultatet av målrettet jobbing

Caravancampen

I nabobygget står daglig leder Bent Tore Pettersen ved Vesterålen Caravan og er fornøyd med helga så langt.

– Vi har hatt veldig mye folk innom. Det var bra med folk i går også, men det er lørdag som er den store handledagen, sier han.

– Vi solgte faktisk en brukt caravan til den første som kom innom i går. I tillegg har vi solgte fire nye hittil på messa, legger han til.

I likhet med Biltrend kjører også han på med tilbud og gratis kaffe og vafler til kundene.

– Det er artig at folk kan gå hit og drikker kaffe i stedet for å gjøre det i sentrum. Med gode tilbud på varene våre i tillegg har dette blitt en suksess i år også.