Vesterålens egen sopran, Maria Berglund, skriver i en pressemelding at hun er indisponert fra å delta på sin egen operagalla den kommende uken, grunnet langvarig sykdom. - Det er vondt å svikte sitt hengivne publikum, men operasang og lungebetennelse fungerer bare ikke sammen, sier hun.

Turneen går likevel som planlagt, selv om tenor Eivind Kandal og mezzosopran Astrid Nordstad får følge av Lofotens Åse Krystad i Berglunds sted. - Krystad hadde heldigvis mulighet til å steppe inn, og da kunne jeg lene meg tilbake i visshet om at kvaliteten på operagallaen er ivaretatt. Vi er like stolte av forestillingen med denne endringen som da jeg selv skulle være med, hevder hun.

- Åse er en fantastisk kunstner med sterk formidlingsevne, samt en imponerende CV, så jeg håper Vesterålingene benytter anledningen til å bli kjent med nye stemmer. Astrid og Eivind gleder seg til et gjensyn med regionen og jeg håper det vanker både nye og gamle fans i konsertsalen som kan glede seg over det sprudlende og smektende programmet de kommer med.

Berglund beklager det inntrufne på det sterkeste, men garanterer for at ingen skal gå skuffet hjem fra konsertene. Tvert i mot antyder hun at forestillingen tar nye høyder med Åse Krystad på toppen av trioen. - Det blir annerledes, men like vakkert som dere er vant til. Og jeg lover naturligvis å komme sterkere tilbake når jeg har tatt tilbake lungekapasiteten, kommenterer hun til sist med et bittersøtt smil.

Født i Flakstad

Åse Helén Krystad er født i Flakstad i Lofoten og har sin utdannelse fra Nordnorsk Musikkonservatorium Trøndelag Musikkonservatorium  og KHIO, avd. Statens Operahøgskole

Siden sin debut har hun gjort en rekke roller på Den Norske Opera, Opera Vest i Bergen, Bergen Nasjonale Opera, Musikkteater i Bodø samt ved andre scener over hele landet. Åse har gjort en hel del kirkemusikk, romansekonserter og har sunget med de fleste av landets symfoniorkestre og dirigenter. Hun har blitt tildelt en rekke stipender og gitt ut flere CDer

Endret spillested

I tillegg har gruppen valgt å flytte konserten i Sigerfjord til Samfunnssalen på Sortland.

Konserten som skulle avholdes i Sigerfjord Samfunnshus fredag 17.juni kl 19 er nå flyttet til Samfunnssalen på Sortland sammed dato og tid. Gruppen lover like god steming her, det bli salg av vin, øl og mineralvann og hele Sortland er invitert!

De som har kjøpt billett til Sigerfjord Samfunnshus kan benytte billettene på Samfunnssalen.