Slik vil boksene til Sushispesialisten se ut i hyllene fra skolestart av. Foto: Sushispesialisten

– Vi har hatt et møte med spesialgrossisten og de ønsker å ta vårt sushi-konsept ut i distriktet til butikker de samarbeider med, sier Tore Willasen i Grillo Catering.

Med et utvidet marked kommer også muligheten for et navnebytte. Nytt navn blir Sushispesialisten.

– Vi legger lista høyt og trener spenst, sier Willasen og fortsetter.

– Vi er jo i sushiverden for amatører å regne , men får veldig gode tilbakemeldinger fra butikksjefer og kunder. Til sammenligning med annen butikk-sushi er vi en aktør å regne med fremover, sier Willasen.

Les også: Vesterålsk sushi i butikkene

Ansetter kokk

For å leve opp til sitt nye navn ansetter Sushispesialisten en egen sushikokk.

– Vi vil ta dette et steg lengre nå og vil ansette egen sushikokk og pusse opp lokaler. I tillegg kommer vi på sikt til å servere sushi a la carte på et sted i Vesterålen en fast ukedag et sted i Vesterålen, sier Willasen hemmelighetsfullt.

Les også: Grillo til Hurtigrutens Hus

Torus pak

I tillegg til sushiens utrulling i distriktet blir også selskapets Toro Pak å finne i butikkhyllene fremover. Spesialgrossisten ønsker å få denne nyvinningen inn i butikkhyller fra i høst av.

Som Sortlandsavisa skrev i november er Torus Pak ferdig tilberedt mat som legges på plass i en cateringboks. Tre minutter i mikroen senere er boksen klar for å legges på en tallerken. En plastfolie i bunnen av boksen trekkes unna – og voila! Maten er servert.

Det hele startet for 1,5 år siden, da daglig leder Tore Willassen i Grillo Catering møtte en agent for emballasjeprodusenten på ei messe. Produsenten tok så kontakt for videre samarbeid.

– De kom på besøk til oss, og vi demonstrerte 15-20 forskjellige matretter, tilberedt og lagt i disse boksene. Det ble grunnlaget for at vi fikk rettighetene. Rettighetene er ikke noe vi har kjøpt, sier Willassen.

Konkurrent til Fjordland

Boksene har altså en løsning der plastfolien i bunnen av boksen trekkes av, etter at boksen er lagt på tallerkenen. Maten ligger da fint dandert på fatet. Maten er holdbar i tolv dager etter pakking.

– Det er et produkt som gir en fin presentasjon av maten.

Grillo Catering har i det siste året brukt boksen i cateringsammenheng. Nå blir den en konkurrent til Fjordland i butikkhyllene.

– Det blir ei spennende tid fremover med mange spennende prosjektet, slår Willasen fast.