Fredag hadde Vesterålen Regionråd møte på Vesterålen Kysthotell på Stokmarknes. Til stede var ordførere og rådmenn i distriktet.

En av drøftingssakene var felles skjenketider.

Mindre vold

Ordfører i Hadsel og leder i Vesterålen Regionråd, Siv Dagny Aasvik ble kontaktet av lensmann i Hadsel, Per Erik Hagen, om felles skjenketider og alkoholpolitiske retningslinjer.

Aasvik forteller Hagen og politiet ikke har store utfordringer med dette, selv om noen åpningstider kan være uheldige. Sortland er den eneste av kommunene i Vesterålen som holder åpent til klokken tre.

Resten stenger klokken to eller halv tre. Ifølge Hagen har det vist seg at om det stenges tidligere, er det mindre vold og samtidig en økt inntjening for utestedet.

Les også: Utradisjonelt garasjesalg

– Godt initiativ

Ordfører i Bø, Sture Pedersen, synes det er et godt initiativ fra lensmann.

– Det er flott at lensmannen tar opp dette, men det har blitt prøvd ut før, uten å ha lyktes. Så hvor viktig det er, vet jeg ikke, sier han.

Jonni Solsvik, ordfører i Andøy synes det er greit å påpeke dette, men mener kommunene fortsatt bør ordne dette selv.

– Det var godt å høre Jonni, sier Sortlands ordfører Tove Mette Bjørkmo. Jeg synes det bør være mulig å ha fokus på en annen måte. Ut fra media har fokuset vært at det kjøres fort for å nå den siste halvtimen på Sortland. Det er mange grunner til å kjøre fort, så tror heller man kunne hatt fokus på adferd i trafikken. Målsetninga er ikke å nå den siste halvtimen, og det er ikke rett å knytte det opp mot skjenketider, mener Bjørkmo.

Les også: Skjenkesnakk i Hadsel (2011)

Fornøyd med forslaget

Atle Andersen, ordfører i Lødingen, er enig med ordførerne.

– Vi må fortsette å ha det slik. Hver kommune må behandle. I Lødingen har vi lang åpningstid, når det en sjelden gang er åpent i Lødingen. Problemet er ikke at vi vil kjøre til Sortland. Det er greit med det vi har.

Aasvik takker for en god diskusjon, og vedtar at bestemmelsene om skjenketider fortsatt er opp til hver kommune.