– Vesterålskraft Nett AS har dessverre hatt en arbeidsulykke i dag cirka klokka 11.00. Ulykken skjedde med arbeid ved en lavspent stolpe ved Asterset, i nærheten av Bø ungdomsskole i Bø kommune, heter det i ei pressemelding fra Vesterålskraft i 13.00-tiden fredag.

Fraktet med helikopter

En ansatt skal ha falt ned fra stolpen under arbeid.

– Helsepersonell kom raskt til skadestedet, politi og arbeidstilsyn er orientert om hendelsen og vil foreta sine undersøkelser. Pårørende er varslet og informert om hendelsen, heter det i pressemeldingen.

Stig Abelsen i Vesterålskraft har ikke så mye å tilføye når VOL kontakter ham i 13-tiden.

– Foreløpig er det ikke så mye mer å si. Vår kollega er fraktet til Nordlandssykehuset Vesterålen med helikopter for videre behandling, sier han.

Moderate skader

I 17-tiden har Vesterålskraft sendt ut en ny pressemelding.

– Vi har fått orientering om at vår kollega har fått moderate skader, men at tilstanden er stabil. Han blir værende på sykehuset for videre oppfølging ved Nordlandssykehuset Vesterålen.

– Lite hyggelig helgestart

Politiet har foretatt avhør av de ansatte som var til stede under ulykken.

– Dette er en lite hyggelig inngang til helgen for Vesterålskraft. Vi ser alvorlig på hendelsen og vil foreta egne undersøkelser og gjennomgang av interne prodedyrer. For selskapet er det viktigste nå å fokusere på arbeidskollegaer som var til stede under ulykken, samt glede oss over at tilstanden til vår kollega er i bedring.