I år kan Bleiksdagan-festivalen feire 25-årsjubileum. Årets festival går av stabelen 19. - 21. juni, og planlegginga er allerede i gang for fullt. Til den tradisjonelle «lygarkvelden» har man hentet inn ingen ringere enn Finn Arve Sørbøe og flere kjente lokale fortellere.

Sørbø er kjent for å få latterbrølene til å komme tett. Arrangørene på Bleik er derfor godt fornøyd med at nettopp han topper plakaten til årets lygarkveld.

– Han har i mange år vært ønsket til Bleiksdagan, men dessverre har lygarkvelden kollidert tidsmessig med teaterforestillinger, TV-oppdrag og annet. Men i år klaffet det, noe vi er svært glade for, sier hun.

– Finn Arve Sørbøe har i mange år vært en av Nord-Norges største humorister.

– Sørbøe ble for alvor rikskjendis da han spilte i Arthur Arntzens forestilling om «Den fordømte nordlending», som ble spilt over hele landet og dessuten sendt på NRK.

– Senere var han med på å starte «På Tryne-Teateret» sammen med Figenschow - der de gjennomførte flere smått legendariske revy- og humorforestillinger. Duoen hadde også forestillinga «Sørbøe og Figenschow tolker Arntzen», med tekster av Arthur Arntzen og videre er han kjent som programleder i Barne-TV med serien «Ugler i mosen», en som ble veldig populær og fortsatt sendes på NRK super. Så det er en forteller av rang - med et stort register som topper plakaten til årets Lygarkveld, sier Ellinor.