VOL har i en periode sett nærmere på kjøp og salg av sex i Vesterålen, og har snakket med kilder som sier at det foregår utbredt prostitusjon i regionen.

VOL fikk i helgen tips om at to kvinner var på et overnattingssted i Vesterålen for å selge sex, og nettavisen observerte selv det som trolig var de involverte.

Kvinnene annonserer sine tjenester gjennom åpne nettannonser.

En selger tilbyr for eksempel sex som involverer champagne, mens en annen tilbyr et stort antall ulike tjenester. Annonsene overlater lite til fantasien. Tilbudene er mange og prisene er høye for dem som lokkes til de prostituerte: 1.000 kroner for et kvarter, 1.500 kroner for tretti minutter og 2.000 for én time.

VOL er kjent med at andre prostituerte har annonsert sin ankomst minst to steder i Vesterålen de siste ukene.

Politiet: – Vet det forekommer med jevne mellomrom Regionlensmann Per Erik Hagen sier at politiet vet at det forekommer prostitusjon med jevne mellomrom i Vesterålen. Han oppfordrer de som vurderer å kjøpe sex å tenke seg om to ganger. Vil ikke intervjues

VOL var tirsdag i kontakt med én av kvinnene som har annonsert at hun har vært i Vesterålen. Hun ville ikke la seg intervjue om saken.

For noen uker siden var vi også i kontakt med en annen kvinne som annonserte at hun var i Vesterålen for å tilby sex. Kvinnen snakket med VOL, men ville ikke bekrefte noe overfor avisen.

En kilde sier til VOL at den ene sexarbeideren som har vært innom regionen i helgen oppga at hun var fra Belgia. Det tror ikke vår kilde er korrekt.

– Det hørtes ut som om hun var øst-europeisk.

Overnattingssted varslet politiet i helga om prostitusjon: – Forekommer én til to ganger i måneden Overnattingsstedet som trolig ble brukt som base for prostitusjon i helga, var flere ganger i kontakt med politiet. De mistenker prostitusjon månedlig. Observerte mulig handel

VOL observerte selv metoden som gjør det vanskelig å observere horekundene:

En bil ble kjørte fram til overnattingsstedet. En mann, trolig sjåføren, gikk inn hovedinngangen og tok seg fram til en nødutgang. Derfra signaliserte han til de øvrige i bilen, en mann og en kvinne, og slapp dem inn. De to kunne dermed uforstyrret ta seg inn i et overnattingsrom. Mannen som signaliserte kom ut igjen gjennom hovedinngangen og forlot stedet i bilen.