Myregruppens bygg i Havnegata 1 på Myre ble revet i år. Foto: Silje Helene Nilsen

Myregruppens bygg i Havnegata 1 på Myre er ferdig revet, og nå skal en ny fiskefabrikk bygges i løpet av ett år, skriver Øksnesavisa i fredagens utgave.

Lagt ut for salg

Det var Mikal Steffensen og André Reinholdtsen i Myre Havneutvikling AS som kjøpte tomta av kommunen for 1,9 millioner kroner i 2012, og som siden har eid den sentrale eiendommen på havna på Myre.

I september sa Steffensen til Øksnesavisa at tomta skulle legges ut for salg, med en takst på nærmere 19 millioner kroner.

Steffensen sier imidlertid fredag til VOL at han fortsatt eier bygget, men at han ikke er med på dette prosjektet.

Les også: Selger Havnegata 1 på Myre

1.000 kvadratmeter

Det er Reinholdtsen og en utenlandsk aktør som skal jobbe med prosjektet, og som står bak selskapet som skal investere i en ny fabrikk.

VOL har foreløpig ikke lyktes i å få tak i Reinholdtsen. Til Øksnesavisa sier han at fabrikken skal bli på 1.000 kvadratmeter fordelt på to etasjer. Prislappen skal være på 200 millioner kroner på fabrikken, som han håper vil stå ferdig i løpet av ett år.

– Det er snakk om produksjon av fisk og reststoffer av fisk. Vi kommer også til å benytte oss av levendelagret fisk i vår produksjon, sier Reinholtsen, som håper at alt det formelle er på plass før nyttår.

Han anslår at det vil komme mellom 70 og 80 helårige arbeidsplasser på sjø- og landsiden som følge av fabrikken.

– Beste julegaven til Øksnes

Øksnesordfører Karianne Bråthen (Ap) syntes det var fantastisk å få nyheten.

– Det er helt fantastisk. Vi kunne ikke få en bedre julegave enn denne beskjeden, sier hun, og legger til:

– 70-80 nye arbeidsplasser trenger vi virkelig, spesielt med tanke på det som skjer med Cermaq, der vi jobber hardt med å beholde arbeidsplasser.