Bakgrunn: Må spille 4,42 minutter på nytt

Verst går det ut over Eirik Christensen, som avtjener verneplikten i Skjold militærleir i Øverbygd. Forsvarsspilleren vil få en ekstra kjøretur på 285 kilometer – 570 totalt – for å spille sluttminuttene.

Fotballkretsen har besluttet at kampen skal spilles ferdig. Den ble stoppet fire minutter og 42 sekunder før ordinær tid da lagene møttes til 4.-divisjonskamp 27. mai. Da ledet Stålbrott/Sortland 2 med ett mål, 3-2. Dommeren valgte å avbryte da en skadd spiller ikke kunne flyttes bort fra banen før ambulanse kom til stedet.

Lite fristende

Eirik Christensen har en klar beskjed til fotballkretsen.

– Dersom jeg skal fullføre kampen, må den avvikles enten lørdag eller søndag. Jeg kan ikke kjøre 570 kilometer en ukedag etter avsluttet tjeneste, og så rekke tilbake til leiren innen tidsfristen. Uansett er det lite fristende å bruke så mye tid på å spille så kort tid, sier Christensen.

Skulle resten av kampen bli satt opp til høsten, vil det bli enda lenger vei for Christensen. Da vil han være bosatt i Tromsø, og får en distansen å kjøre på cirka 768 kilometer.

Fra Grovfjord til banen på Sandnes er det 142 kilometer hver vei. Spillerne bor spredt. Noen er i Harstad. Andre holder til i Gratangen, Bjerkvik og Narvik. Angriper Andreas Martinsen tilhører sistnevnte. Han får en reisevei på totalt 404 kilometer for å spille de resterende minuttene.

– Håpløst

Å få fullført kampen kan bli utfordrende på mange måter. Lagene må fortsette med de spillerne som sto på dommerkortet og var tilgjengelige på tidspunktet kampen ble stoppet.

Vertene Stålbrott/Sortland 2 er avhengige av å få frigitt åtte mann tilhørende samarbeidsklubben.

Grovfjord er avhengige av å få fem mann frigitt fra HIL. I tillegg må det tas hensyn til samarbeidslagene Bjerkvik og Gratangen for spillerne som spiller andrelagskamper sammen med disse.

Grovfjord-trener Hege Thomassen er oppgitt. Hun mener kampen burde vært fullført der og da.

– Dette er håpløst, mener Thomassen.

– Å finne en dato som passer blir garantert vanskelig å få til – for begge lag. Vi kan ikke dra til Sandnes med åtte mann. Alle må og skal være med. Det kommer ikke til å bli diskusjon om annet, fastslår hun.

Treneren forstår hvorfor regelverket er utformet slik at kamper skal fullføres.

– Samtidig må det gå an å bruke skjønn i slike situasjoner. Skal vi først reise dit en gang til, burde det i stedet blitt omkamp, mener Thomassen.

– Kan snu kampen

Det er ikke aktuelt for Grovfjord å kreve at resultatet blir stående.

– Vi trekker oss ikke fra kampen. Da mister vi to skårede mål, som kan vise seg å være viktige for målforskjellen i bunnstriden, poengterer treneren.

Forsvarsspiller Christensen mener Grovfjord/HIL 2 kan slå tilbake og sikre poeng, i alle fall ett.

– Vi er gode nok til å snu kampen på de minuttene som gjenstår. Grovfjord drar ikke til Vesterålen for å stå i ro og vente på at klokka skal tikke ned. Vi vil kjempe for å få med hjem minst ett poeng, og med fremgangen vi viser for tiden bør det være oppnåelig, sier Eirik Christensen.

Hålogaland Fotballkrets har besluttet at kampen skal fortsette fra tidspunktet 85 minutter og 18 sekunder, og det første som skal skje er at hjemmelaget tar frispark på drøyt 17 meter omtrent midt foran målet til Grovfjord.

– Hvis de tar et ordentlig frispark og umiddelbart går opp i 4-2-ledelse, skal det virkelig bli artig å spille de åtte-ni minuttene som gjenstår av ordinær tid og tilleggstid, sukker trener Hege Thomassen.

I prosessen videre vil Thomas Haugland fra klubbstyret håndtere saken, opplyser hun.