Formann i sjakklubben, Håkon Tonulltre Natvig, i dyp konsentrasjon under en tidligere utgave av Blåbyen Grand Prix. Foto: Vidar Eliassen

9. september samles sjakkspillere fra hele Nord-Norge, til og med flere fra Sverige, når Sortland Sjakklubb arrangerer turneringen Blåbyen Grand Prix for femte gang i Samfunnssalen på Sortland.

Deltakerrekord

I skrivende stund er det 71 påmeldte til turneringen, og klubben setter trolig deltakerrekord for fjerde år på rad på den årlige sjakkbegivenheten i Vesterålen.

– Det spilles syv partier i løpet av helgen, hvorav de første tre er hurtigsjakk. Da har deltagerene bare 25 minutter å tenke i løpet av hele partiet. I de resterende fire partiene vil spillerene ha full betenknigstid, det vil si at ett sjakkparti kan vare i nesten fem timer.

Det forteller formann i Sortland Sjakklubb Håkon Tonulltre Natvig i en pressemelding til VOL.

Klubben vokser stadig

Han forteller at tilskuere er velkommen til å bivåne arrangementet.

– Men husk å slå av mobilen! Reglene er så strenge at hvis en av sjakkspillernes mobil ringer, så taper vedkommende partiet, forteller Tonulltre Natvig.

Formannen forteller at sjakk blir stadig mer populært i regionen. Klubben på Sortland er den største i Lofoten og Vesterålen med rundt 30 medlemmer. 24 av dem deltar på Blåbyen Grand Prix.

– Bare de siste ukene har sjakklubben på Sortland fått flere nye medlemmer. Og med tanke på at verdenseneren Magnus Carlsen og sortlandsvennen Jon Ludvig Hammer nå deltar i sjakk-OL i Baku, så sier det seg selv at sjakk er populært, også på TV, sier Tonulltre Natvig i pressemeldingen.