Prosjektet omfatter skriving og utgivelse av bok om stamflyplassen på Evenes i Nordland fylke. Boka skal omhandle både sivil og militær del og beskriver historisk utvikling, status og framtidsplaner. Arbeidstittel: ”En flyplass i vekst. Harstad/Narvik lufthavn. Evenes flystasjon”.

Harstad/Narvik lufthavn, Evenes har en viktig regional funksjon i Ofoten. Den bidrar dessuten til styrket kommunikasjon over fylkesgrensen og forsterker aksen Harstad-Narvik. Åpningen av Lofast har bidratt til økt trafikk over Evenes, og det er nå også åpnet direkteruter til utlandet. I tillegg har flyplassen en stadig økende chartertrafikk. Flyplassen skaper mye oppmerksomhet og PR og bidrar til å profilere Nordland, noe som boken vil gi et ytterligere bidrag til sier fylkesråd for næring Arve Knutsen

Bakgrunn

- Yngve Jacobsen vil fungere som prosjektleder i arbeidet med boka. Arbeidet med den redaksjonelle biten vil foregå i tett samarbeid med Avinor, Evenes. Jacobsen er utdannet lærer men har også lang erfaring som skrivende og fotograferende journalist med lang og allsidig erfaring som redigerer og forfatter av dokumentarlitteratur/bøker. I lengre tid har Jacobsen syslet med planer om en oppfølger som viser flyplassens utvikling de neste 20 år. Passende tidspunkt for utgivelse er flyplassens 40-årsjubileum, 30. juni 2013. Det som vil gjøre boka særlig aktuell og spennende er Stortingsvedtaket om Evenes flystasjon som framskutt kampflybase og lokaliseringsdebatten forut for vedtaket, sier fylkesråd for næring i Nordland fylkeskommune Arve Knudsen.

Finansiering

Faglitterært Fond 100 000

Forsvarsdepartementet 300 000

Harstad kommune 200 000

Nordland fylkeskommune 200 000

Ofoten Regionråd 100 000

Annen finansiering 100 000

Sum finansiering 1 000 000