Ifølge en pressemelding fikk Hovedredningssentralen melding kl. 05.21 om at en mann i 20-årene og fra Øksnes, hadde falt fra en småbåt i nærheten av Tindsøya.

Det ble umiddelbart iverksatt og koordinert en søk- og redningsaksjon. En rekke ressurser var involvert i søket, som ble ledet lokalt (On-Scene Coordinator) av kystvaktfartøyet KV Senja.

Sju timer etter at søk ble iverksatt, er det  ikke gjort funn i søket av den savnede, og det aktive søket ble avsluttet kl 12.45, melder politiet i en pressemelding. Hovedredningssentralen vil i samarbeid med politiet i Nordland tilrettelegge for en overgang fra en aktiv søkshendelse til søk etter antatt omkommet.

Falt i sjøen

Det var i utgangspunktet to personer i båten, der den ene skal ha falt på havet, noe som skal ha skjedd et par timer før HR fikk meldingen. En av personene skal ha kommet seg opp igjen i båten.

– Det ble øyeblikkelig iverksatt en redningsaksjon. Et Sea King-helikopter ble sendt opp fra Bodø, og to redningsskøyter ble sendt ut. Etter hvert ble også lokale båter med på søket, uttalte redningsleder Tore Hongset i Hovedredningssentralen til NRK Nordland.

Overfor VOL bekrefter Hongset at personen som falt over bord, kommer fra Vesterålen.

Et titalls båter involvert

Rundt ti båter var totalt involvert i aksjonen den tiden den varte.

– Siden det er såpass mange båter med, snakker vi om en større hendelse. Men vi er heldige fordi vi har med flere lokale ressurser. Dessuten er det en klar fordel at ene redningsskøyta har basen så nærme stedet der aksjonen pågår, uttalte Hongset til VOL fredag ettermiddag.

– Værforholdene kan påvirke

Værforholdene var ikke optimale i området fredag, men ifølge Hongset var det ingen av de involverte i aksjonen som hadde klaget fredag formiddag.

– Foreløpig er det god sikt og klart. Det har vært frisk bris i området, som skal øke på. Men det er klart at værforholdene kan påvirke aksjonen dersom det blir dårligere vær utover dagen og ettermiddagen, understreket han overfor VOL.

Det ble etter hvert satt in droner i søket.

Satt krisestab

Rådmann i Øksnes, Elise Gustavsen, sier til VOL fredag morgen at kommunen satte krisestab så snart de fikk melding om redningsaksjonen.

– Vi har satt krisestab i forbindelse med aksjonen og samarbeider tett med politiet ut fra hvilke behov de har, sier Gustavsen.

Fredag formiddag melder krisestaben i kommunen at Løftingen på Myre vil være åpent fra kl.18 i forbindelse med hendelsen.

–  Kriseteamet og kriseledelsen er satt. I den forbindelse åpner kommunen Løftingen for de som har behov for å møtes. Tilstede blir Politi, psykososialt kriseteam, prest og kriseledelsen, heter det i en pressemelding.