- Det har vært relativt stilt og rolig. Totalt har vi hatt 22 oppdrag i fylket denne påska. Det har for det meste vært snakk om henteoppdrag, der et av dem har vært i Vesterålen, forteller operativ leder for infosentralen til Røde Kors, Alf Bjarne Johansen.

Les også: Aron ble hardt skadet i fjellet. Måtte vente tre timer på helikopter

Dobling fra i fjor

Sammenlignet med fjorårets påske er det likevel en dobling og vel så det, da det totalt sett bare var ni oppdrag i fylket. Forskjellen da var at flere av hendelsene var mer alvorlige.

- Vi kan vel sies å ha hatt ei rolig påske i år. Kun ni oppdrag totalt i Nordland mot tolv i fjor. Åtte av de ni i år var henteoppdrag hvor folk hadde skadet seg. Den siste aksjonen hadde vi sent mandag, fortalte Amy Larsen ved infosentralen til Røde kors til VOL etter fjorårets påske.

Johansen understreker likevel at 22 er et ganske lavt tall, særlig med tanke på at det knapt har vært alvorlige hendelser.

Les også: Trygg påske for Røde Kors

Vær og nødnett

Han tror været spiller en vesentlig rolle for at det ikke har vært så mye å henge fingrene i for hjelpemannskapene.

- Folk er nok også mer forsiktige og viser respekt for vær og vindforhold, sier han.

En annen årsak, tror han handler om det nye nødnettet.

- Med det kan vi fange opp aksjoner og ting vi ikke kunne tidligere. Vi vet når korpsa er ute og har bedre oversikt, sier han.

Med en dag igjen av påska, håper Johansen på at også siste dagen blir rolig.

- Mange reiser nok hjem fra påskefjellet den dagen og da kan det jo skje ting. Samtidig er det meldt dårlig vær. Vi får uansett satse på at alt går godt, slår han fast.