– Bygene vil vare ut torsdagen, så vil det gradvis trekke unna og fra fredagen av ser det bedre ut for deres del, sier Foss og fortsetter.

– Fredag og ut pinsen blir det gradvis bedre. Et høytrykk vil komme inn og dere vil få mer oppholdsvær og gradvis høyere temperaturer.

Hun opplyser at det på lørdag vil bli rundt 10 grader og sol. 1. og 2. pinsedag blir det imidlertid enda bedre.

– Søndag og mandag kan temperaturen stige ytterligere og Vesterålen vil få opp til 13-15 grader. Det vil da være vind fra en østlig retning, noe som vanligvis også tilsier pent og stabilg vær.

Bikker ikke 20

Om du nå har begynt å grave frem bikinien fra søpla eller St.Hansbålet, så er det bare å roe ned på tempoet. For noe badetemperaturer blir det ikke med det aller første.

– Vi har ikke noen tegn på at temperaturen vil bikke 20 grader med det første. Men vi kan i alle fall trøste med at det blir bedre. Så bare hold ut, sier Foss.

Bedre og bedre

I løpet av neste uke kan det imidlertid bli riktig trivelig. For onsdag i neste uke melder Yr.no faktisk 17 grader og sol. Torsdag skal gradstokken bikke 18 grader. Det er jo faktisk trope, sammenlignet med det vi har i Vesterålen i dag.