Vibeke Olsen og samboeren Bjørn Eilertsen våknet natt til forrige søndag av intense bankelyder på dør og vinduer.

– Inntrykket vårt var ikke at dette var et innbruddsforsøk. Da hadde vel vedkommende knust et vindu og forsøkt å ta seg inn den veien. Vi vet ennå ikke hva han ville, men opplevde situasjonen så truende at vi ikke tok sjansen på å åpne døra, forklarer Vibeke Olsen.

– Jeg skvatt opp av bankinga, og tenkte at det kanskje var noen som skulle varsle om brann. Da så vi at det sto en mann og dundret på døra, forteller Eilertsen.

Han åpnet døra på gløtt, og ga mannen beskjed om at han var kommet til feil hus, uten at det nyttet. Eilertsen låste da døra, og ringte til politiet.

– Jeg fikk beskjed at de skulle sjekke med patruljen, men jeg hørte ikke noe mer, og måtte ringe opp etter 20 minutter, forteller han.

Skremmende

Olsen forteller til VOL at sønnen på sju år våknet av bråket. Han synes situasjonen var svært skremmende.

– Det var leit at han skulle oppleve dette.

Olsen vil gjerne fortelle hva som skjedde for å opplyse om at det er en skremmende opplevelse å trenge hjelp, men ikke få det. Politiet hadde nemlig ikke mulighet til å rekke til Melbu.

– Mannen holdt det gående i en time og et kvarter, samtidig som politipatruljen var på Myre. Vesterålen er en stor region, og det var fortvilende å ikke få hjelp, sier Olsen. Samboeren er enig.

– Jeg synes det er trasig at politiet ikke har ressurser til å rykke ut, og at de er nødt til å gjøre så strenge prioriteringer som de har gjort i dette tilfellet, sier Eilertsen.

Har ikke anmeldt det

– Har man funnet ut hvem denne personen var?

– Ja, det er en person fra et av østblokklandene, og vi vet identiteten. Vi har imidlertid ikke anmeldt forholdet. Jeg innrømmer at jeg tenker på hva som kunne ha skjedd om han hadde kommet seg inn. Han virket veldig full eller på annet vis ruset, men vi vet altså ikke hva han ville, avslutter Olsen.