I helga arrangeres «Bleiksdagan» med begivenheter for liten og stor. Programmet er innholdsrikt, og starter fredag kveld med den tradisjonsrike Lygarkvelden. Som vanlig ble denne ledet av Wilhelm Aronsen, og det var hentet inn både kjente profiler og lokale storlygere.

Tor Hamnes, kjent fra legendariske tv-opptredener, var hovedgjest. Full av slagferdige historier, og godt støttet av Bent Aune og Ulf Mevold som lokale historiefortellere.

– Det ble en ny kveld full av fliring og god stemning. En perfekt start på helga, smiler leder Ina Westjord Myhre og gjengen i styret.

På åpningsdagen var det også mange som trimmet mer enn lattermusklene. Da gikk den første av tre turmarsjer. «Bleiksmarsjen» og «Lottemarsjen» går henholdsvis lørdag og søndag.

«Havblikk» til kai

Lørdagen er også tettpakket av andre aktiviteter og hendelser.

– «Havblikk» klapper til kai, og har offisiell heimkommardag på Bleik. Der blir åpent om bord i skuta, slik at alle som ønsker kan ta en tur om bord i den nyrenoverte veteranskøyta. Vestergaarden Landsbyorkester fremfører sin sjølkomponerte hyllest til «Havblikk». Alt skjer i havna, og «Havblikk» blir årets sjørøverskip under landhogget på stranda, hvor store og små kan delta i kampen mot piratene på stranda ved Havhusene, sier Thomas og Torfinn.

– De som vil, kan komme tidlig og få ansiktsmaling i forkant av landhogget, tilføyer Finn-Allan og Ina.

Konsert

Årets storsatsing er midtsommerfesten lørdag. Der håper Ina, Thomas og Torfinn på fullt hus.

– Trekkplasteret er Kristian Kristensen fra Harstad. Han har markert seg på The Voice, som Urørt-vinner og har mye spilling på tv. Det er i utgangspunktet 18-årsgrense, men vi selger egne konsertbilletter også. De som er under 18 kan sammen med verge få med seg konserten, og forlate før festen.

Etter konserten overtar DJ Gina Wold. før Andenes-bandet «Pitchlock» spiller på selve festen.

Mimrekveld

Tove og Trine sier det som vanlig blir stor aktivitet på festivalområdet hele helga.

– Ja, det blir som vanlig både pil og bue-skyting, luftgeværskyting, kafé og grill samt salgsboder på festivalområdet. Lørdag er også dagen for den populære gårdsvandringa med Enok Olsen, og påmeldinga til søndagens golfturnering «Andøya Open» skjer også lørdag, forteller de to.

– På mimrekvelden søndag er Berit og Ove Aunli gjester. Paret forteller blant annet om opplevelser fra sine karrierer i skisporet. Her blir det også allsang. Mimrekvelden og festivalen avsluttes med kåring av «Årets Bleiksværing». Det er mye fint som skjer, så ta turen til Bleik! oppfordrer gjengen i styret.