– Jeg kjørte fra Sandnes og gjennom Skagenkrysset på vei til Stokmarknes. Godt ute på moloen til Hadselbrua kom det en lastebil med åpent lasteplan. Før jeg visste ordet av det, kom det en spade gjennom lufta og traff bilen i grillen. Det var skremmende og ikke noe artig å oppleve noe slikt, sier Bernt Ola Burchardt til Vesterålen Online.

Etter sammenstøtet mellom bil og spade, måtte flere biler bak ham bråbremse for å unngå kollisjon. Derfor kjørte han videre over brua og til Børøya, før han kunne snu og kjøre tilbake.

– Da var spaden vekk. Jeg vet ikke hvor den er, sier Bernt Ola Burchardt, som forteller at spaden traff rett under grillområdet i fronten av bilen. Spaden ble skrella under bilen og skadet motordekselet på en slik måte at det skrapte nedi veibanen under kjøreturen hjem.

Håper på bilder fra webkamera

Nå håper han at et webcamera tilhørende vegvesenet skal gi svar på hvem som kjørte den åpne semitraileren som spaden kom flyvende fra. Webkameraet står i Skagenkrysset rett nord for Hadselbrua. Og det vender i følge Bernt Ola Burchardt i retning Hadselbrua. Kanskje kan det identifisere både bilen, kjennemerke og personer i bilen, håper han. Derfor vil han i løpet av dagen ta kontakt med vegvesenet for å undersøke mulighetene nærmere.

Etterlyser vitner til hendelsen

Via sin profil på Facebook etterlyser han nå vitner til hendelsen, ettersom han på grunn av tett trafikk og uoversiktlige forhold kjørte videre til Børøya før han fikk snudd.

– Er det noen som vet om en spade eller lignende som er plukket opp av veien på moloen mellom Hadselbrua og Skagenkrysset? Den falt av hengeren til en trailer på tur mot Sortland i 21:30-tiden og havna rett i fronten på bilen før den slo løs og skrella med seg deler under bilen også. Livsfarlig sak. Biler bak må ha bråbremset for å komme unna. Fikk imidlertid ikke snakket med dem. Spaden var borte da jeg fikk snudd på Børøya og returnert, skriver han på Facebook.

Bernt Ola Burchardt er nå interessert i å komme i kontakt med vitner som var i andre biler da spaden kom flyende gjennom lufta og traff hans bil i fronten.

Kunne ha gått mye verre

– Det var god fart på traileren med trekkvogn da spaden kom flyvende. Hadde spaden truffet lengre opp, kunne dette ha gått galt på en helt annen måte, sier Bernt Ola Burchardt, som har lett, men som ikke har funnet spaden igjen.

– Dette var skremmende og overhodet ikke noe artig å oppleve noe slikt som dette. Dette var en såpass stor gjenstand at det heller ikke var mulig å komme seg unna i trafikken. Jeg har aldri opplevd noe slik og håper det ikke vil skje igjen, sier han til VOL.

Liten sjanse for bilder

Per Egil Iversen i Statens Vegvesen i Harstad har undersøkt frekvensen for webkameraet de har stående i Skagenkrysset, vendt mot Hadselbrua. Han opplyser til Vesterålen Online at webkameraet kun tar ett bilde hvert tiende minutt for å vise vær og føreforhold. Det er derfor ikke noen video å vise fra webkameraet.

Når sammenstøtet mellom bil og spade kun varer noen sekunder, blir mulighetene for at det skal finnes et bilde fra situasjonen som å lete etter nåla i den berømte høystakken.

– Det er heller ikke meningen at webkameraet skal dokumentere forhold som dette, sier Per Egil Iversen i Statens vegvesen til Vesterålen Online.