Vinterstemning på Ringstad.

Ringstad Sjøhus ble forrige uke lagt ut for salg på Finn. Det er i og for seg ingen nyhet, da anlegget har vært annonsert for salg i flere år - også på Finn. Men tidligere som privat annonsør.

Denne gang har selger valgt å benytte megler, ved Finnsnes-baserte Advokathuset Nord AS og advokat Mads Wallerheim.

Prisantydningen er på seks millioner kroner, for eiendommet/reiselivsanlegget med seks mål tomt og rundt 1000 kvadratmeter bruttoareal av bygninger. Eiendommen omfatter blant annet stort hovedhus med restaurant og rom, butikk, naust, kai og flytebrygger. I tillegg følger to fritidsboliger med, og prisantydningen er på 6 millioner kroner.

Eier bor utenbys

Advokat Wallerheim opplyser at det dreier seg om et ordinært eiendomssalg, av en eier som bor utenbys. Anlegges eies av Ringstad Sjøbu AS, ved Bjørn Ringstad, som holder til på Finnsnes.

Eiendommen leies i dag ut til andre drivere, og kan selges med eller uten leiekontrakt.

- Selger ønsker å avhende eiendommen til rett pris. Det er et stort og flott anlegg, som fortjener motiverte og inspirerte sjeler til å drive videre, sier Wallerheim.

Stort potensial

Wallerheim mener eiendommen har potensial både som reiselivsanlegg og fritidsbolig, eller en kombinasjon av disse to.

Og allerede har det vært flere henvendelser, siden Ringstad ble lagt for salg på Finn forrige uke.

- Flere store aktører har tidligere snust på eiendommen, og det er litt derfor at selger har ønsket å bruke megler på prosessen. I denne omgang har vi allerede fått noen interessenter - og henvendelser fra Russland. Så markedet kan være større enn det nasjonale, sier Wallerheim.