Bakgrunnen for dette er litt spesiell: Brannsjefen hadde beordret øvelse. Derfor stod det 10 brannfolk ferdig påkledd da brannalarmen kom inn. Brannstasjonen ligger ved Straumsjøen, bare minutter unna brannstedet på Vea.

VESTERÅLEN: Enebolig brant ned til grunnen En enebolig i Bø brant ned til grunnen torsdag kveld. Ble ikke reddet

Likevel stod huset ikke til å redde. Det brant raskt ned. Brannmannskapene brukte noe av sin innsats på å hindre at flammenes rov også tok en nærliggende garasje.

Brannsjef Torfinn Johnsen sier til Vol at brannmannskapene hadde problemer med vanntilførselen i området.

– Det var ingen kummer i nærheten. Vi måtte derfor hente vann i en nærliggende elv, sier Johnsen.

Dette ble ei utfordring for brannmannskapene. Elver og bekker er på denne tiden av året spekket med løsmasser. Pumpene gikk tette.

Husbrannen i Bø: – Vil se på brannårsaken over helga Politiet vil se nærmere på årsaken til husbrannen i Bø over helga. Kom dere ut!

Johnsen sier at det er politiets oppgave å finne hvorfor huset begynte å brenne. Det var en person i huset da brannen startet, men vedkommende berget seg ut.

Brannsjefen gir publikum som opplever husbrann følgende råd.

– Dersom brannen er avgrenset til en kasserolle på komfyren, kan man forsøke å slukke selv, men er det fyr i vegger eller møbler gjelder det å komme seg ut så raskt som mulig og deretter varsle. Årsaken til dette er et vegger og møbler kan utvikle en luktfri, giftig gass (CO), som gjør at man raskt besvimer om man ikke har på seg verneutstyr, sier Johnsen.

Huset brant raskt ned, er det vanlig?

– Det var en eksplosiv brann. Erfaringsmessig kan det ta kort tid før eldre hus blir overtent.