Mannen ble i tingretten dømt til å betale en bot på 25.000 kroner, og å betale den avdøde kvinnens familie erstatning for økonomiske tap på 69.801 kroner.

Den 48 år gamle mannen erkjente seg ikke skyldig i tingretten.

Ulykken skjedde under en båttur i Kjøllefjord i oktober 2010. Båten ble tatt av en monsterbølge og kantret. Fem personer, inkludert båtføreren var om bord i båten da ulykken skjedde.

Båten, av typen rib, traff en brottsjø – og alle om bord havnet i vannet. De andre i båten startet umiddelbart gjenopplivingsforsøk på kvinnen, men klarte ikke å redde livet hennes.

Båtføreren måtte gå 1,5 time for å få mobildekning og ringe etter hjelp.

Den tiltalte mannen og de fire vitnene hadde til dels motstridende oppfattelse av situasjonen før ulykken og hvor sikkert båtføreren opptrådte.

«I denne sak er imidlertid retten ikke i tvil om at det var tiltaltes navigering av båten opp til et relativt grunt og uklart område, i et opprørt og uforutsigbart hav, som var den direkte årsaken til at båten ble rammet av bølgen. Tiltalte kan således bebreides for å ha overvurdert egne ferdigheter, samt for å ha undervurdert bølgeforholdene på stedet,» står det i dommen.

Det står videre at det derfor ikke er tvil om at 48-åringen opptrådte grovt uaktsomt i situasjonen, og at han kan dømmes etter fritids- og småbåtloven § 28 jamfør § 24 første ledd

Båtføreren må også betale omkostninger til staten på 5.000 kroner.