Lensmann i Øksnes Johnny Holen bekrefter ovenfor Vesterålen Online at det har vært en episode med gov vold i en privatbolig på Myre sist helg. En mann i 20-årene skal her ha blitt banket opp så kraftig at han mistet bevisstheten over et lengre tidsrom.

- Hvor grov vold er det snakk om i denne saken?

- I utgangspunktet når folk blir bevisstløs så er alvorlighetsgraden betydelig større enn om de ikke blir det, sier lensmann Johnny Holen til VOL.

Den fornærmede havnet på sykehus i et døgn og politiet venter nå på en utvidet legeerklæring i forhold til å avdekke det fulle skadebildet hos fornærmede i saken.

- I utgangspunktet fant de ingenting på røntgen, men det kan oppstå seinskader, sier Holen.

Tidligere straffet

Den siktede øksnesværingen er tidligere dømt for voldsbruk. Mannen står for akkurat nå tiltalt i en grov voldssak i Øksnes, samt for trafikkulykken på Selnes i Sortland, der en kvinne døde av skadene hun pådro seg i kollisjonen med øksnesværingens bil. Denne saken er berammet for Vesterålen Tingrett i februar.

- Hva har dette å si for behandlingen av denne saken?

- Det har ikke noe å si for etterforskingen av saken, men det er klart at det strafferettslig kan få konsekvenser. Det er skjerpende at det skjer gjentatte ganger.

- Er det vurdert bruk av varetekt?

- Det ble vurdert i forhold til situasjonen, men hendelsesforløpet tilsa at det ikke var nødvendig, sier Holen.

- Men i kraft av sakens alvorlighetsgrad og den siktedes tidligere historie, er det ingen mulighet for at samfunnet griper inn mot ham?

- Jeg skjønner hva du mener, men det er en vanskelig balansegang som er hårfin i forhold til personvern, den som er mistenkt og samfunnet forøvrig. Vurderingen om varetakt ble gjort av en politijurist, sier Holen.

To ulike versjoner

- Hva skjer videre i saken nå?

- Den er stort sett ferdig etterforsket. Vi har avhørt fornærmede, mistenkte og to vitner. Vi venter nå på den utvidede legeerklæringen, sier Holen.

- Er saksforløpet klart for politiet?

- Det er to forkjellig versjoner fra siktede, fornærmede og vitnene. Historiene samvarer ikke helt og det vanskeliggjør arbeidet noe.  Det er ulikt syn på hendelsesforløpet forut og under hendelsen, sier Holen. Han legger til at siktede har gitt uttrykk for at han er svært lei seg for det som har skjedd, sier Holen.