- Veldig mange ønsker at torget skal bli penere, forteller initiativtaker Airin Nilsen. Da hun opprettet gruppen Aksjon Torghuken 2016 på Facebook, opplevde Nilsen at dette var noe mange ville bidra til.- Jeg lurte på hvor mange som ville møte opp, men her er det jo mange flinke folk, sier hun.Også i fjor var det dugnad på Torghuken, og i følge Nilsen er det noen gamle, men mange nye som har møtt opp i år.Les også: Stor dugnadsuke på Sortland

Et engasjert næringsliv

- Det er et tydelig engasjement fra næringslivet rundt om i Sortland, og det har vært veldig enkelt å få sponset det vi trenger, sier Nilsen.Hun sier at hvor mye som til slutt vil ende opp med å bli sponset, er usikkert fordi at dette kommer an på sluttsummen. - Nylig fikk vi beskjed om at Karma-gruppen gir oss blomster for 2.000 kroner. Mat og drikke har vi fått fra Skibsgården, og Alanya Kebab har gitt oss beskjed om at alle som deltar på dugnaden i dag vil få gratis hamburger, sier hun. Les også: - Steike, for en forskjell

Nye trappetrinn

En tilhenger med material er nettopp kjørt inn på torget. Denne materialen skal brukes til å lage en bedre trapp å sitte i ned til havet. - Denne nye trappen vil bli bredere, og forhåpentlig vis noe folk vil bruke mer, sier Stig Jørgensen, som også var med på dugnad i fjor.

Ønsker en møteplass

Nilsen forteller at dugnaden i dag i hovedsak handler om å lage fundamentet trebordene til trappen skal ligge på. - Vi vil holde på helt til onsdag. Da vil det trolig bli en mer allmenn dugnad der sirkelen på torget skal fylles med jord, planeres og legges gress på, sier hun.

Møteplass for lunsjere

Initiativtakeren forteller også at formålet med denne gressplenen er å lage en møteplass der folk kan møtes, spise lunsj og slikt.

Med tiden vil en påle bli reist i midten av gressplenen, der små skilt med avstand til ulike serverdigheter rundt om i verden vil bli satt. Nilsen forteller at det var Sverre Bjørnstad Graff sin idé.

-Jeg tror at det kommer til å bli veldig morsomt, sier hun.

Les også: Mindre tang - like mye biler