At det derimot skulle bli så spennende, hadde nok de færreste trodd etter 20 minutters spill i første omgang. Hjemmelaget ledet 3-0, etter mål av Adrian Øyan og to av Torbjørn Miklegard, og så ut til å avgjøre kampen før pause. Slik gikk det ikke. Bortelaget ga seg ikke, utnyttet dårlig press på ballfører og reduserte ved Jonas Holmen.

Mistet ledelsen

Aleksander Småback kappet inn på ledelsen, før Holmen utlignet like før pause. I andre omgang fortsatte spenningen. Vertene gikk opp i ledelsen på straffe, som ble ekspedert av Miklegard. Landsås ga seg ikke og utlignet til 4-4 ved Småback. På dette tidspunktet var bortelaget i siget og gikk snart opp til 4-5, på et noe merkelig langskudd.

Måltyven Miklegard sørget for balanse i regnskapet med sin fjerde scoring for kvelden. Like etter puttet han sitt femte, og det så ut som om Stålbrott skulle dra seieren i land. Og da Sondre Nordgaard Meløe punkterte kampen ti minutter før slutt og sendte Stålbrott opp i en 7-5 ledelse, til stor glede for hjemmepublikum, var det ingen tvil om hvor seieren skulle havne.

Gjorde det spennende

Selv var femmålsscoreren tilfreds med at seieren ble igjen på Sandnes, men innrømmer at den satt langt inne.

– Vi gjorde det litt for spennende for oss selv, sier femmålsscorer Miklegard etter kampen.

Han synes at han og lagkameratene mistet konsentrasjonen etter at de gikk opp i 3-0 og slapp Landås alt for lett inn i kampen.

– Men så klarer vi å komme tilbake og avgjøre kampen, noe som er sterkt, sier han.

Sin egen innsats er han fornøyd, men å score fem mål i en og samme kamp, er slett ikke noen sjeldenhet for den målkåte angriperen.

– Det har jeg gjort flere ganger før. Men det er gøy å score, og i dag fungerte det bra, slår Torbjørn Miklegard fast.

-Vi gir ikke opp

Fornøyd er også Stålbrott-trener Bernt Ola Burchardt.

– Vi gir ikke opp etter at Landås utligner til 3-3. Vi tør å spille ballen og får til mye bra. Thorbjørn er god om dagen og viser at han er i form. Sondre (Meløe, red.anm) spiller en god kamp og er en veldig viktig spiller for oss. Han var viktig for at vi klarte å snu kampen, sier han.

Burchardt understreker at Landås slett ikke er noe dårlig lag og at de hadde mye å by på offensivt.

– De leverer mye godt angrepsspill. Vi var særlig obs på Alexander Småback og snakket om at vi måtte nøytralisere ham, sier han.

Kan avgjøre jevne kamper

Sesongen går inn nå inn i den avsluttende fasen. Stålbrott/Sortland2 ligger nå på syvende plass på tabellen, med 22.poeng. Melbo er suveren serieleder med 41 poeng. Treneren er optimistisk med tanke på fortsettelsen.

– Vi har hatt en bra høst så langt og har vist at vi er kapable til å avgjøre jevne kamper, slår Bernt Ola Burhcardt fast.

Neste kamp for Stålbrott/Sortland 2, går av stabelen borte mot Skånland om en uke.