For få dager siden stengte Induco herreklær etter mange års drift, en planlagt avvikling.

- Nå holder vi på å pusse opp i lokalene der de holdt til. Jeg er forberedt på at det vil bli lange dager framover ei tid framover, sier Hansen.

Veggene i det store, tomme lokalet har «flekktyfus». Alle takets krinker og kroker er klargjort for maling. En gardintrapp venter på maleren.

Hvilken farge, vil han ikke røpe ennå. Men det går rykter om at det skal bli et ganske tøft lokale. Her skal ikke være noen vindusutstilling, kundene som går forbi skal kunne se inn i butikken.

- Vi har ikke satt en dato ennå, men vi åpner i løpet av april. Det gleder jeg meg til, gliser Hansen, som trygt kan kalles arvelig belastet når det kommer til å drive forretning på Sortland.

Snekret likkister

Bestefaren hans, Trygve Hansen, drev manufakturforretning. Oldefaren var Albert Hansen, en arbeidsom snekker, som blant annet solgte egenproduserte likkister. Etter at han sluttet med det, begynte han å selge klær. Kona Ida band blomsterkranser. Ekteparet arbeidet sammen, og kjøkkenet hjemme fungerte som prøverom.

- Faren min ønsket ikke å være i butikkbransjen. I vår familie har vi derfor hoppet over ett ledd, sier Hansen, som selv har solgt klær i 13 år.

Han arbeidet noen år på klesbutikk i Tromsø før han valgte å flytte hjem til Vesterålen igjen for å ta opp tråden i far-slekta.

Fortsetter BlueBag

Fram til nå har han drevet ungdomsbutikken BlueBag. I fortsettelsen vil han drive begge, og Agenten blir nærmeste nabo. Her satses det på stilige penklær til både konfirmanter, pensjonister og dem midt imellom.

- Jeg synes er hyggelig å kunne hjelpe folk med å velge klær som de føler seg vel i. Å yte god kundeservice er en selvfølge, understreker den pågangsrike 33-åringen.