To store arrangementer, festivalen «Sommernatt i Andøy» på Andenes og Bleiksdagan på Bleik vil trekke mye folk ut av godstolen denne helga.

Sommerfestival i Folket Hus

Vi stakk innom Folkets Hus onsdag kveld. Der var ungdommene i Pan i full svin med å transformere storsalen til en fullskala festivalarena.

– Hvorfor skal folk komme på «Sommernatt i Andøy»?

– Dette er noe vi har jobbet med lenge, og det er mange bra band på programmet. Vi har band i forskjellige sjangre, så alle skal finne noe de liker, sier Runa Sørlundsengen Stave. Bandets mentor, Thomas Seines, understreker at det er spennende å se hva ungdommene får til.

30.000 kroner i støtte

Gjengen forteller at de har søkt, tigget og forhandlet om støtte, og nå nylig fikk de også 30.000 kroner fra næringsstyret i Andøy kommune.

– Det er fint å vite at vi har kommunens støtte, og håper vi kan inspirere andre ungdommer. I dag er Pan det eneste bandet på skolen, så vi har et håp om at denne festivalen kan få det til å blomstre litt igjen i kulturlivet, sier Runa, og legger til at andøyungdommen har mye å by på, og at man ikke trenger å være over 18 år for å få til noe, som for eksempel en sommerfestival.

Fredag er det åpent for alle

Festivalen er todelt. På fredagskvelden er det alkoholfritt og åpent for alle aldersgrupper, mens det på lørdagskvelden er 18-årsgrense. På plakaten står lokale band som Hellflower, Pan, Arven og ikke minst publikumsfavoritten til mange andværinger Fuzz Factory. Sistnevnte spiller kun på lørdagskvelden.

Standup på Bleik

På Bleik blir det også liv og røre tre dager til ende denne helga. Lygarkvelden på fredag er så godt som utsolgt, og på dagen lørdag blir det som vanlig liv og røre i og rundt samfunnshuset og strandhogg ved Havhusene. På lørdagskvelden frister de med standupshow med Kevin Kildal og musikk etterpå med Ptichlock og DJ Gina Wold.

Kårer årets bleiksværing

Søndag skal det kåres vinnere på golfbanen under «Andøy Open» og årets bleiksværing skal avsløres.

Landsbyfesten avsluttes med mimrekveld med Nita og Thomas Mathisen.