Målet er å skape mer engasjement i forbindelse med forslaget om nedleggelse av Andøya Flystasjon etter en suksessrik folkeaksjonen tirsdag ettermiddag.

Der markerte nærmere 2.500 andværinger sin motstand mot nedleggelse av flystasjonen ved å danne en to og halv kilometer lang menneskelenge, foran øynene på Forsvarsminister Ine Marie Søreide Eriksen.

- Engasjementet tirsdag var enormt. Nå ser vi at det dukker opp bilder av både  andværinger og mange andre på Facebook som viser sin solidaritet med markeringen ved  å holde hender, uavhengig av hvor de er i verden. Inspirert av engasjementet tenkte jeg litt på John F. Kennedy da han i juni 1963 talte i Berlin og formulerte den berømte setningen Ich bin ein berliner, som en solidaritetsgest, forteller Spjelkavik onsdag kveld.

-Send inn bilder

Nå oppfordrer han både andværinger og andre som sympatisører, om å sende inn selfier av seg selv, med et ark der det står Æ e andværing.

- Dette kan bli den viktigste selfien du noen gang har tatt. Håpet er at vi etter hvert blir så mange at alle bildene kan settes sammen til en svær kollasj som kan brukes og publiseres i forbindelse med den pågående debatten om forsvarsstruktur, der den endelige konklusjonen kommer i november.

- Hvordan vi skal gjøre det helt eksakt, får vi heller komme tilbake til, sier Spjelkavik, som allerede har fått stor respons på initiativet.

- Det gjenstår å se om saken skaper engasjement, men foreløpig har responsen vært veldig god i alle fall, understreker Spjelkavik.

Ikke viktig hvor du kommer fra

Han understreker at man slett ikke trenger å være andværing for å være med.

- Det avgjørende er at du støtter saken og de som bor her. Det viktigste er at du føler deg som en andværing, sier Spjelkavik, før han legger til:

- De fire første selfiene som tikket inn, kom alle fra Bø, slår han fast.