– I morgen er det ventet en nordvestlig vind, og på utsatte steder vil den komme som frisk bris, ellers ser det ut som det blir skiftende skydekke, perioder med sol og oppholdsvær, sier vakthavende meteorolog Siri Wiberg om tirsdagsværet.

Onsdagen skal det komme mer skyer igjen og temperaturen vil synke.

– Da blir det sørvestlig vind og for det meste skyet. Det kan komme noen få byger og noe tåke med lett yr, men det er ikke snakk om store mengder, sier hun.

Torsdagen skal bli ganske så lik onsdagen, spesielt på starten av dagen.

– På kvelden kommer vinden fra nordøstlig igjen og det vil da komme et lettere skydekke.

Wiberg legger til at første del av fredagen blir ganske lik, men mer ustabil utover dagen med vind fra nordvest. På fredag vil også temperaturen stige igjen.

Grålig helg i vente

Lørdag ventes det pålandsvind, og det betyr lite sol.

– Høytrykket ute på havet trekker inn mot land og det kommer tåke og lave skyer. Selv om det meldes høytrykksvær så kan det komme litt yr, men det kan også sprekkes opp, sier meteorologen og presiserer at det er vanskelig å si om det blir gråvær hele helgen.

Generelt ventes det lavere temperaturer og gråere vær denne uken enn forrige uke. Hun sier også at selv om det ventes lave temperaturer i helgen, ser det ut som de vil stige når helgen er over.

– Det blir litt svingende temperaturer.