Den 26. og 27. oktober kommer konsulentfirmaet Rambøll til Sortland for å legge frem forslag til parkeringsregulering for gater og kommunale plasser i sentrum. Rambøll er engasjert av Sortland kommune for å bistå med utarbeidelse av ny trafikk- og parkeringsplan for Sortland sentrum.

Regulering av parkeringsløsning i sentrum

I november i fjor besluttet Kommunestyret i Sortland at kommunen skal arbeide med å finne gode parkeringsløsninger for kommunale arealer og offentlige gater i Sortland sentrum. Formålet med  løsningen skulle være å legge til rette for en god besøks- og handelsopplevelse, ivareta trafikksikkerheten for myke og harde trafikanter, gjøre byen til et attraktivt sted, samt legge til rette for grønn mobilitet. Kommunen har det siste året arbeidet videre med prosjektet rundt parkeringsregulering.

Omfattende regelverk

I forbindelse med arbeidet med parkeringsløsning i sentrum, er konsulentfirmaet Rambøll engasjert for å gi råd til kommunen. Det er et omfattende regelverk som må følges ved innføring og valg av parkeringsløsning. Det er dessuten en del ringvirkninger og mekanismer som utløses ved valg av ulike ordninger.

Det er byggingeniør Espen Berg og seniorrådgiver Kjell Ivar Ødegård som kommer skal bistå kommunen. Sistnevnte har arbeidet med parkering hele sitt yrkesaktive liv. Han har arbeidet på Trondheim kommunes byplankontor, i Trondheim bydrift og Trondheim parkering KF, og senere i mer enn 20 år som rådgiver i Rambøll, hvor han har gitt parkeringsfaglige råd til kommuner over hele landet.

Åpent møte

På onsdag vil det bli holdt et åpent møte på Kulturfabrikken. Der vil Kjell Ivar Ødegård fra Rambøll  presentere et konkret forslag til parkeringsløsning for gater og kommunale plasser i Sortland sentrum, samt driftsløsning og organisering. Han vil også redegjøre for regelverk som har særlig betydning for grunneiere, næringsdrivende og brukere generelt, og han vil kunne svare på spørsmål om temaet.

– Vi er veldig glade for å samarbeide med Rambøll  og Kjell Ivar som har en så bred og lang erfaring med parkeringsproblematikk. Dette gjelder alt fra konkrete løsninger til håndheving , drift og organisering. Han er jo nærmest et orakel på feltet. Vi håper grunneiere og næringsliv og ellers folk som er opptatt av trafikk og parkering i sentrum kommer på møtet, sier kommunearkitekt Kristine Røiri i en pressemelding.