Ifølge vakthavende meteorolog Maiken Vassel går det fint an å nynne på Bing Crosby sin slager «Winter wonderland» gjennom hele helga.

De neste værdagene byr på skikkelig god gammeldags vinterstemning.

Ankomsten av årets vinter i form av snøfall var brutalt, da så å si hele himmelen ramlet ned tirsdag. Da var det såpass at snøkovet skapte problemer selv for luftfarten, der selv tapre Widerøe-piloter måtte vente an til det verste hadde gitt seg.

Om du har fått måkt bort all snøen som kom ned på en gang, er den gode nyheten at snøskuffa kan få et hvileskjær til godt uti neste uke.

Kaldt og mindre vind

Onsdag startet skyfritt, og sånn vil det også fortsette utover dagen.

– Det eneste er at vinden vil man kjenne litt, den er oppe i frisk bris og liten kuling på kysten, fra nordøst. Bortsett fra vinden er det ellers fint. Og det er ikke de veldig kalde temperaturene, med rundt minus en til to grader, sier vakthavende meteorolog Maiken Vassel ved værvarslinga i Tromsø til VOL.

Temperaturene vil snart begynne å synke, og det skal fortsette.

– Fredag begynner temperaturene å synke litt, det er varmest i natt, og etter det begynner temperaturene å synke. Fredag blir ganske likt vær som torsdag, med få skyer og nordøstlig vind, fra frisk bris til liten kuling. Det er lite endring, sier Vassel.

Meteorologen tilføyer at utover fredag ettermiddag, lørdag og søndag kommer det til å bli betraktelig kaldere, og det kommer man til å kjenne.

– Da kommer temperaturene fort til å synke ned til minus fem og kanskje ned i minus åtte grader. Jo lengre bort fra kysten, dess kaldere slik at og i fjellet kan det fort bli minus ti grader, sier hun.

Akkurat på kysten tipper meteorologen at termometeret vil vake på rundt minus fem. Lørdag og søndag er det ventet mindre vind, kun bris og svak vind fra øst og senere sørøst.

Bygger seg opp

Kulden vi har hatt frem til nå kommer av et lavtrykk som ligger i sør, mens der er et høytrykk som ligger over Barentshavet.

– Det høytrykket vil bygge seg opp i løpet av søndagen og har med seg kald luft fra Russland og innlandet der, og det er forklaringen på at det blir så kaldt, sier vakthavende meteorolog.

Prognosene spår oppholdsvær søndag og et fint helgevær, selv om det vil komme mer skyer utover ettermiddagen søndag og mot mandag. Selv om det skyer til, er det ventet fortsatt opphold.

– Neste uke holder det seg fortsatt kaldt, men med litt nedbør. Det holder seg på minussiden, men definitivt litt varmere enn i helgen, og litt nedbør, sier hun.

Nøyaktig når snøskuffa skal i bruk igjen, er litt vanskelig å si.

– Det blir først uti uka, men det er usikkert om det blir på mandag, tirsdag eller onsdag, er usikkert. Det ser ut som det kommer nedbør da, i form av snø. Fram til da er det absolutt perfekt vintervær, og det må nytes, slår meteorolog Maiken Vassel fast.