Katrine Strøm fra Dverberg. Foto: Privat

«Katrine er tilbake med et stykke som igjen kan bli sagnomsust», skriver Harstad Tidende (pluss-sak).

– Ja, det er mange som vil se forestillingen vår, men vi må bare beklage. Alle de fem forestillingene er utsolgt. Vi kan dessverre ikke ta inn noen ekstra da hver publikummer blir utstyrt med en digital lydavspiller og et par hodetelefoner. Uten dette blir det ikke den opplevelsen vi vil at vårt publikum skal ha, sier Katrine Strøm (Katma) fra Dverberg i Andøy.

Mandag var det generalprøve og pressevisning på «Mørkemodig», som er produsert av Katma i samarbeid med Figurteateret i Nordland og Festspillene i Nord-Norge.

Les også: Andværing returnerer til Festspillene

Terningkast seks

Under overskrifta «Magisk teater om mørket» triller Harstad Tidendes teateranmelder Rikke Gürgens Gjærum terningen til seks.

«Ingen skaper interaksjon som henne, ingen tar barn så på alvor som henne og ingen kjenner kunstens uendelige muligheter som henne. Strøm lar oss være i ett med teateret: sanse det, føle det, leve det», skriver avisas anmelder.

Les også: Strøm regisserte Violet Roads nye musikkvideo

– En av landets mest spennende

Også NRKs anmelder Hege Iren Hanssen er begeistret og sier dette om Katrine Strøm:

«(...) hun fortsetter å ta barneteater til helt nye høyder gjennom både deltakelse og visuelt uttrykk. Og bekrefter sin posisjon som en av landets mest spennende scenekunstnerne.

Også Nils Mehren fra NRK beskriver «Mørkemodig» som «en magisk verden barna går inn i» i sin TV-reportasje fra en av prøveforestillingene.

Flere muligheter

Selv om de fem forestillingene under Festspillene i Nord-Norge er utsolgt, tyder alt på at det blir muligheter til å se forestillingen rundt om i landet i lang tid framover.

«Mørkemodig» er nemlig solgt usett til to festivaler og én turné over jul.

Les også: Skamroses i svensk presse

Ephemera-medlem på laget

Katrine Strøm har i sine tidligere forestillinger samarbeidet med profilerte nord-norske musikere som Håvard Lund, Maja Bugge, Lars og Ola Bremnes.

Denne gangen har hun invitert inn Bergen-artisten Christine Sandtorv, kjent som en av medlemmene i Ephemera, og hun har skrevet bandets store hit «Girls Keep Secrets in the Stranges Ways».