Arne Johnsen synes det er stas at han har fått en egen gate oppkalt etter seg. Foto: Privat

– Arne Johnsen har bidratt til å ta FK Luna til et høyere nivå. Han har vært en pioner. Dette er fullt fortjent, sier ordfører Sture Pedersen.

Selv er Johnsen både stolt og rørt over at han har fått en gate oppkalt etter seg.

– Dette er storveis, ja det er rett og slett fantastisk. Tårene trillet da jeg fikk beskjeden, sier han til VOL.

Avgjørelsen om å kalle opp en gate etter Arne Johnsen ble for øvrig vedtatt i kommunestyret i juni i fjor.

Sterk dugnadsånd

Johnsen, som er pensjonist og er bosatt i Svolvær, forteller at han har lagt ned talløse dugnadstimer i Luna. Han gleder seg over at stor grad av frivillig innsats fortsatt er til stede i klubben.

– Vi etablerte FK Luna i 1968 og tilbrakte mye tid der. Det gleder meg stort å se at dugnadsånden fortsatt står så sterkt i klubben, sier han.

Inspirert av månen

Ifølge Johnsen var det tilfeldigheter som gjorde at Luna til slutt ble hetende nettopp Luna.

– I utgangspunktet var forslaget at den nyetablerte klubben skulle hete Bø fotballklubb. Men av en eller annen grunn ble ikke det navnet akseptert. Vi satt på styremøtet hos daværende leder, i en mørk kjeller. Plutselig dukket månen fram i Straumberget. Da gikk det et lys opp for styrelederen som plutselig utbrøt: Nå har jeg navnet. Vi kaller klubben for Luna, forteller Johnsen.

- Blir stressa

Ifølge Sture Pedersen er Johnsen Mr. Luna og har lagt ned en formidabel innsats for klubben inkludert arbeidet med å få på plass kunstgressbanen og Lunahallen.

– Han har vært en gründer og har mye av æren for at Bø og Luna har fått en så god fotballposisjon i distriktet. Hadde det ikke vært for Arne Johnsen, hadde verken Lunahallen eller kunstgressbanen stått her, sier han.

Selv synes hovedpersonen at det nesten blir litt for mye.

– Det er ikke til å tro. Jeg blir nesten stressa av det, men på en positiv måte. Jeg har fått veldig mange gratulasjoner av både kjente og ukjente, sier han.

-Bøfjerding for alltid

Johnsen har foreløpig ikke hatt mulighet til å beskue gateskiltet, men håper å kunne gjøre det om ikke lenge. Siden nyheten fortsatt er rykende fersk for ham, har ikke Johnsen rukket å gjøre seg dype tanker om hva det innebærer at navnet hans nå pryder et gateskilt i hjembygda.

– Jeg får vel si som ordføreren sa til meg da han presenterte nyheten: Arne, nå er du bøfjerding for alltid, humrer Johnsen.