Alle som har beveget seg utendørs de siste dagene har fått med seg at forholdene for å gå på ski på Hadseløya for tiden er helt strålende.

Renn for alle

Dermed er det tradisjonelle skirennet fra Stokmarknes til Melbu ventet å gå av stabelen i fantastiske omgivelser og velpreparerte løyper. Arrangementet har status som turrenn i klassisk stil, så dette er noe for alle.

Arrangørene oppfordrer alle til å delta enten på tid, eller ta det som en skitur over øya med termos i sekken.

I år er andre gang Ulvøyrennet er en del av Ulvøytrippelen, og er første arrangement ut i kombinasjonen.

Trippel-konkurranse

Andre del, Ulvøyløpet, går om sommeren, og er et terrengløp, mens Ulvøytråkket på høsten er et sykkelritt. Alle tre arrangementene går fra Stokmarknes til Melbu, og man kan delta enten på tid eller ta det som en tur over øya.

Deltar man på ski, til fots og på sykkel i løpet av samme kalenderår vil det være premiering for dette, og man kan få en av titlene «Ulv» eller «Superulv». For å være med i konkurransen om tittel, må man delta på enten kort løype (Ulv) på alle tre, eller delta på lang løype (Superulv) på alle tre arrangementene.

Ulvøytrippelen.no

Når det gjelder arrangementet som nå er like rundt hjørnet, oppfordrer arrangørene de som vil være med om å ta i bruk nettsiden Ulvøytrippelen til å både få informasjon om arrangementet, og til å melde seg på. Barnefamilier oppfordres til å starte tidlig på dagen, og gå den korte løypa. Trimmerne starter tidlig på formiddagen, mens konkurranseløperne starter sin tur litt ut på dagen.

I fjor var det veteranen Kjell Arne Kristiansen fra Medkila som vant langløpet (22 km), da på tiden 1.08.10. Han var 35 sekunder foran hjemmehåpet John Eirik Karlsen fra Melbo.

Det var sistnevnte Karlsen som trakk det lengste strået under sist helgs Lekangrenn. Da var han et godt stykke, nærmere bestemt hele to minutter og førti sekunder foran Kristiansen. På den andre siden var Karlsen bare to sekunder foran Marcus Johnsen i mål. Kanskje blir det spurtoppgjør i Ulvøyrennet?

Hvem vinner?

I jenteklassen i fjor var det Maja Sørensen fra Stokmarknes som var raskest på den lengste løypa. Da gikk hun inn på tiden 1.23.20, 23 sekunder foran tvillingsøster Ingrid.

Årets Ulvøyrenn faller imidlertid sammen med junior-NM i Harstad. Det betyr at søstrene Karlsen eller søstrene Sørensen neppe blir å finne i hadselsporene denne gangen. Juniorstafetten under NM er nemlig på samme dag, og i den stafetten er det ventet at hadseljentene stiller sammen.

Viktigst å delta

Kanskje er det en klisjé, men for arrangørene av rennet over Hadseløya er det ingen tvil om at det viktigste for dem er at famliefolket både deltar og har det trivelig på sin ferd fra Stokmarknes til Melbu.

I fjor var det 320 deltakere på Ulvøyrennet, og ambisjonen er klar:

- Vi ønsker absolutt enda flere på deltakerlistene denne gangen, sier Raymond Nordgård.

Arrangørene understreker at man svært gjerne ser at deltakerne melder seg på via nettsiden Ulvoytrippelen.no. Det gjør det langt enklere å klargjøre startlister og nummer på forhånd.