Totalt ble det sendt inn 237 herlige sommerbilder til den 10. utgaven av Andøypostens sommerfotokonkurranse. Blant disse plukket juryleder Svein Spjelkavik og jurymedlemmene Bent Ribe og Ann-Eva Anfeltmo ut de fem bildene de mente var best. Blant disse har dere lesere de siste ukene stemt fram Annlaug Simonsen sitt bilde «Sommer:)» til Årets sommerbilde 2016. I beskrivelsen av sitt eget bilde skriver Annlaug kort og meget beskrivende; Dverberg i blomst!

– Et poetisk sommerminne

I juryens begrunnelse for å nominere Annlaugs bilde til en av fem finalister, skrev de:

En deilig symfoni av hundekjeks og valmuer bedøvde juryen helt. Kanskje ikke så rart. Hundekjeks ble i folkemedisinen brukt som mildt søvnmiddel og hvem husker ikke valmueåkeren i Trollmannen fra Oz der Dorothy og vennene ble sendt til drømmeland av den duvende valmueåkeren. Så henført ble vi av det bugnende sommermotivet av vi helt overså den skjeve horisonten. Eller kanskje er den ikke i vater fordi også fotografen ble påvirket av det nesten berusende bildet. Juryformannen fryder seg over at dette vakre motivet er hentet fra Dverberg, og prøver seg med et tips om at bildet må være tatt i hagen til ho Reidun. Uansett et godt og sommerlig sted og være. Her er deilige farger og masse herlig lys. Et poetisk sommerminne fra hagen.

Vinner kamera

Premien Annlaug vinner er et Canon Powershot G9X, som er et kompakt og elegant kamera med en stor bildebrikke, lyssterkt objektiv og mulighet for manuell kontroll. Kameraet kan enkelt kobles sammen med mobiltelefonen eller nettbrettet via Wi-Fi eller FFC, og du kan da både fjernstyre kameraet og overføre bilder for å dele dem på sosiale medier. Kameraet har selvfølgelig også muligheten for å filme i full HD og du har muligheten til å kontrollere både blender, lukkertid og ISO-verdien manuelt når du filmer.

Vi håper Annlaug får stor glede av premien og fortsetter å jakte enda flere flotte andøymotiver med sitt nye kamera.

Unikt innblikk

Vi i Andøyposten vil samtidig benytte anledningen til å takke alle som har sendt inn flotte sommerbilder. I løpet av de ti første årene med Andøypostens sommerfotokonkurranse har vi fått inn 2769 herlige sommerbilder. Bilder som viser sommerhverdagen til våre lesere og ikke minst den fantastiske naturen vi har i kommunen vår. Bilder som gir oss og våre lesere et innblikk i andøysommeren, som vi ikke har mulighet til å vise gjennom den vanlige nyhetsproduksjonen. I år har vi i samarbeid med Hvalsafari, Sea Safari, Romskipet Aurora og Puffin Safari delt ut underveispremier med billetter til de flotte opplevelsene disse firmaene leverer. 13 fotografer har fått billetter og vi håper de har hatt eller får en uforglemmelig opplevelse når de benytter premien.

Vi takker hver enkelt av dere som har sendt inn sommerbilder og avslutter årets sommerfotokonkurranse med å gratulere Annlaug Simonsen med Årets sommerbilde og et nytt kamera.

PREMIEN: Premien Annlaug vinner er et Canon Powershot G9X.