Eriksen skal innom både Evenes, Harstad, Sortland og Andøya.  Der skal hun besøke avdelinger og lokale ordførere som ble berørt av forslagene i den nevnte langtidsplanen.

Inviterte ministeren

En av dem som er glade for at Forsvarsministeren kommer nordover er Jim Simonsen Jenssen, som er kommunestyrerepresentant for Sortland Høyre. Det var faktisk han som inviterte ministeren nordover, i forbindelse med at han møtte henne på Unge Høyres landsmøte denne helga.

- Jeg vet at mange hjemme på Andøya er sinte, skuffet og er redde for fremtiden hvis planen gjennomføres, derfor spurte jeg statsråden om ikke hun kunne ta turen opp til Andøya for å høre på befolkningen og svare på våre spørsmål. Til min store overraskelse svarer statsråden: Jeg kommer på tirsdag, sier han.

Forståelse

Han forteller videre at Eriksen Søreide hadde forståelse for at nedleggingsforslaget har skapt sterke reaksjoner i lokalsamfunnet.

- Jeg tok opp med henne alle de reaksjoner som Andøyværingene i går hadde etter fremleggingen av LTP, hun var svært forståelsesfull for hvordan vi opplever dette, men hadde selvsagt sine militærfaglige begrunnelser for hvorfor det endte som det gjord, sier han.

Håper på fruktbart møte

Nå håper ungdomspolitikeren at besøket med Forsvarsministeren blir fruktbart.

- Jeg er svært glad for at statsråden har prioritert et besøk til Andøya og den jobben som politisk ledelse på Andøya med Jonni Solsvik har gjort.

- Min oppfordring er at vi må forberede oss godt, slik at vi kan ta opp saken fra vår side, det er kjempeviktig hvis vi skal ha mulighet til å snu denne saken, slår Jim Simonsen Jenssen fast.s