Det er en veldig hes Merethe Johnsen som tar telefonen når VOL ringer for å høre om det årlige, store loppemarkedet til inntekt for FK Luna i Bø. Det foregår i disse dager. FK Luna Støtteforeninga består av en gjeng driftige damen og menn som hvert år arrangerer loppemarked til inntekt for Fotballklubben Luna. Loppemarkedet arrangeres på høsten, og hvert år besøkes dette loppemarkedet av folk fra hele Vesterålen.

– Det er folk fra Lofoten, Tysfjord, Narvik og Harstad som har feriehus her i Bø, og jeg kjenner igjen flere av dem. De legger gjerne inn en feriehelg her i bygda når det er loppemarked, forklarer søster til Merethe, Anita Johnsen. Hun og søsteren snakker på inn- og utpust om Luna og loppemarkedet.

Under fjorårets loppemarked solgte de driftige entusiastene for 272.000 kroner. Bare denne lørdagen ble det solgt for over 215.000 kroner. Nytt av året er at loppemarkedet ikke bare holder åpent i dag, men også mandag og tirsdag ettermiddag og kveld.

Det betyr at FK Luna høyst trolig kan beregne seg over 300.000 kroner inn på konto etter helgen. Støtteforeningen for fotballklubben er veldig stolte over varene som selges.

– Det er ikke skjit. Alt er vasket og pusset. Elektriske komponenter er testet, slik at vi vet at det som selges er ordentlige greier, forklarer Merethe. Hun var auksjonarius under loppemarkedet, og forteller stolt hva som glapp ut av henne da søster Anita holdt opp et hespetre som skulle selges.

– Her har vi to hespetre, men bare det ene er til salgs, jublet hun. Og det likte de hundrevis av menneskene som hørte på også. Trolig var det over ett tusen innom i løpet av lørdag.

– Det var tilløp til kaos ved inngangen. Til neste år skal vi ha bedre løsning for å sluse folk inn og ut, og vi skal forbedre betalingsløsningene enda mer, sier Anita.

Hun bedyrer at det ikke er noen grunn til å ikke stikke innom også på tampen av loppemarkedet. Det er enda mye fint igjen, som ikke har fått ny eier.

– Den dyreste enkeltgjenstanden som ble solgt var en bunad. Den kostet 6.000 kroner, og det fulgte med søljer, og knapper til vesten. Det var en ekspert som vurderte den, og mente den var veldig bra, selv om den selvsagt ikke var ny, forklarer Anita.