Myrejenta Ulrikke Holmøy er utdannet jurist i Tromsø, men jobber for tiden som politisk rådgiver for Frps energipolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen.

- Du er 24 år, og virker å være effektiv?

- Vel, jeg er i alle fall målrettet, og det har nok bidratt til at jeg var ferdig utdannet jurist et halvt år før normert tid. Jeg var faktisk bare 10 år da jeg proklamerte hjemme at jeg ville bli advokat. Men i første omgang håper jeg å komme inn på fylkestinget.

- Hvorfor Frp, av alle partier?

- I 15-årsalderen bestemte jeg meg for å melde meg inn i Fpu. Jeg syntes da, og synes fortsatt at partiet passet perfekt for meg. Jeg likte det at de protesterte og fant seg ikke i hva som helst. Slik var - og er jeg, sier Ulrikke.

- Det var ingen spesielle saker som fenget meg, men idèen om å få lov til å tenke selv, og ikke bli utsatt for så mange reguleringer, det passet meg.

- Er ikke Høyre et parti som sømmer seg bedre for en jurist?

- Jeg synes ikke det. Frp skiller seg fra Høyre på mange områder. Høyre er ikke noe opposisjonsparti, noe protestparti - slik vårt parti er. Jeg liker den holdningen at "nok er nok". Når regjeringen gjør noe vi synes er skikkelig dumt, så sier vi i fra rett ut. Vi er ikke så veldig diplomatiske, og det tiltaler meg.

- Mange synes Frp har tradisjon for å sparke nedover? Late nordlendinger og problematiske innvandrere?

- Jeg synes ikke Frp sparker nedover. Dagens Næringsliv skrev nylig at Nordland hadde størst vekst i hele landet. Når det gjelder innvandrere så vil ikke vi si noe galt om den enkelte innvandrer, men å peke på at det kan være et problem knyttet til innvandring, det må være lov. Dessuten er det ingen partier som ser så grundig på de eldres situasjon som vi gjør. Det er det motsatte av å sparke nedover.

- Vil du holde deg i politikken?

- Jeg skal nok ut i advokatlivet. Jeg var 10 år da jeg sa jeg ville bli advokat, og det vil jeg holde på. Desuten vil jeg tilbake til Nord-Norge. Oslo kan ikke måle seg, sier Ulrikke.