– Ja, på lokalet på Melbu har jeg vært mye og danset, ler Drevland.

Kjente navn

Tirsdag kom nyheten ut om at Trude Drevland skal være med på neste sesong av «Skal vi danse». Hun skal blant annet svinge seg på parketten med kjente navn som Tommy Steine, Grunde Myhrer, Anna Rasmussen og mange flere. Vi har tatt oss en prat med dansedronningen fra Melbu.

– Det blir veldig spesielt, men gøy å være med i et slikt program, forteller Drevland.

Fokusere på noe annet

Den tidligere bergensordføreren har fått mye opppmerksomhet i mediene de siste årene av mindre hyggelige årsaker.

– Det har vært en veldig tung og vanskelig tid, men er noe jeg ikke vil fokusere mer på. Jeg har mange kjente og kjære oppe i nord og de fleste av oss vil ikke fokusere på dette, sier hun til VOL.

God konkurranse

Drevland forteller at «Skal vi danse» blir en avkobling, hvor hun kan kose seg og rett og slett bare ha det gøy. Hun forteller også at hun ikke tør sette seg noen mål i denne konkurransen.

– Nei, det tør jeg ikke. Jeg skal jo konkurrere mot unge mennesker, med god fysikk. Jeg kommer nok ikke til å vinne over dem, men det er jo også et underholdningsprogram og der har jeg en sjanse. Det hadde vært fint å få alle nordlendinger til å stemme slik at jeg ikke faller ut i første runde, sier Drevland lattermild.

Flytte hjem?

Når konkurransen forgår skjer alt inne i tykkeste Oslo. Derfor har Drevland flyttet midlertidig inn til Oslo. På spørsmal fra VOL om hun noen gang har tenkt til å flytte tilbake til Vesterålen, forteller hun at det har hun gjort flere ganger.

– Jeg har mange ganger tenkt på å flytte tilbake til Vesterålen. Jeg har mye kjærlighet der oppe og elsker plassen, men jeg vil heller ha Vesterålen som en plass hvor jeg kan komme på besøk og kose meg skikkelig, sier hun.

En gjeng å bli glad i

Det er mange ulike typer som er med på «Skal vi danse», fra idrettsutøvere, til skuespillere og bloggere. Drevland sier hun allerede har blitt glad i gjengen.

– Cengiz (skuespiller fra Skam red.anmn.) er en fantastisk ungdom som jeg allerede har blitt glad i. Jeg visste hvem alle var, og har sett flere av dem før. Det er masse flotte folk som det blir en fornøyelse å være sammen med.

Lørdag 2. september er det bare å slenge seg i sofaen og skru på tv for å se selveste Trude Drevland danse seg gjennom lørdagskvelden.