– Jeg og familien hadde lyst til å prøve noe nytt. En slik mulighet får man kanskje bare en gang i livet, og da er det vanskelig å si nei, sier Thunestvedt til VOL.

Om en måneds tid tar han altså med seg resten av familien og flytter til Malta. Øygruppen Malta, som består av seks øyer, ligger i Middelhavet.

– Jeg har fått meg jobb innen forsikringsbransjen, en bransje jeg har erfaring med. Dette blir en mulighet til å prøve noe helt nytt, forteller han.

Returnerer neste år

Oppholdet er ikke permanent, og skal vare ett år. Da er planen at Thunestvedt-familien returnerer til Sortland. Å melde overgang til en maltesisk klubb mens han er der, ligger ikke i planene til Thunestvedt. Om han vender tilbake til fotballbanen når utenlandsoppholdet er over, er foreløpig uvisst.

–  Det gjenstår å se. Kroppen begynner å bli gammel, sier 28-åringen, som har vært mye plaget med skader de siste par sesongene.

På spørsmål om han synes det er vemodig å forlate Sortland og lagkameratene på et tidspunkt der de ligger helt i bunnen av tabellen, på god vei til nedrykk, er svaret at han ikke gjør det med lett hjerte.

– Jeg synes at det er vemodig. Men da denne sjansen kom, måtte vi ta et valg, slår Sindre Thunestvedt fast.

Flytter til Bodø

Thunestvedt er ikke den eneste Sortland-spilleren som flytter fra byen i nærmeste fremtid, for det gjør også målvakt Fredrik Norum. I motsetning til Malta-farer Thunestvedt, skal Norum fortsatt spille for Sortland, i alle fall ut sesongen.

– Ferden går til Bodø, hvor jeg skal begynne å jobbe i en barnehage. Jeg kommer til å trene med Junkeren på hverdager, noe jeg tror blir bra, siden de er seriens beste lag, sier han.

Usikker på neste sesong

Ifølge 20-åringen, bunner flyttingen i at han ønsker endringer i hverdagen.

– Det er på tide å bli voksen og flytte hjemmefra. Alle på min alder har for lengst flyttet, og da bestemte jeg meg for å gjøre det samme, sier han.

Hvilken klubb han skal spille for neste sesong, er fortsatt uvisst.

– Nå skal jeg trene fast med Junkeren, så får vi se hva som skjer etter hvert, slår Fredrik Norum fast.