I forrige uke meldte DnB at de legger ned en rekke kontorer landet rundt, inkludert avdelingen på Andenes.

VOL har fått tips om at flere av de tilsatte på sortlandskontoret har blitt tilbudt sluttpakker.

Les også: DnB legger ned på Andenes

Nå er det vel ingen som har fått offisielle henvendelser, men jeg kan bekrefte at vi kommer til å redusere tallet på ansatte ved kontoret på Sortland, forteller banksjef ved DnB i Vesterålen, Johnny Karlsen til VOL.

Handler om tilpasning

Ifølge banksjefen handler nedbemanningen i stor grad om å tilpasse seg til tiden vi lever i.

– Dette er en pågående prosess som handler om at vi må tilpasse oss etter markedet. Vi må derfor justere tallet på ansatte med utgangspunkt i digitaliseringen og avautomatiseringen som kommer til å skje, forteller Karlsen, og legger til at endringene først og fremst gjelder privatmarkedet.

– Hvor stor blir reduksjonen?

– Det er for tidlig å si noe om.  Vi er opptatt av å hele tiden ha riktig bemanning og det skal vi fortsatt ha i fremtiden. Nedbemanning er noe som skjer i mange bransjer og som vi er nødt til å forholde oss til. For oss er det viktig å tilpasse oss tiden vi lever i og være på høgget, understreker Karlsen, som heller ikke kan si noe om når nedbemanningen trer i kraft.

Beholder hele lokalet

Nedbemanningen får ikke konsekvenser for lokaliteten, ifølge banksjefen.

– Vi har ingen flytteplaner, og det blir ingen rom ledige med nedbemanningen. Vi har en leiekontrakt på deler av bygget vi er i nå, og DNB vil fortsatt fylle vår del av huset, sier Karlsen.

Bankbehov i endring

I forrige uke understreket Karlsen overfor VOL at det å gå i banken i vår tid, er noe ganske annet enn det var bare for få år siden.

– I dag løser ni av ti nordmenn bankbehovene sine på nett, og stadig flere via mobil eller nettbrett. De fleste norske bankkunder går ikke lenger på bankkontoret. For DNB betyr det at antall bankkontorer blir kraftig redusert, uttalte han da.