Totalt solgte Toyota Nordvik 13 nybiler i september. Det ga dem nesten dobbelt så mange salg som nummer to på lista, Sortland Auto som solgte 7 Volkswagen-biler i samme måned.

Ser vi på totalen for året, er også det hyggelig lesning for salgssjef hos Toyota Nordvik, Tor Skagen. For total for 2017 har de solgt 96 biler – også det desidert mest med Volkswagen på andre også her med 64 solgte i 2017.

Hva er så årsaken til suksessen?

– Jeg tror det er flere årsaker som spiller inn. Vi fikk et nytt bygg i begynnelsen av året. Effekten av det ser vi nok ikke så mye av nå lengre, men det ga oss en boost. Så er det jo også slik at våre hybridmodeller kom for fullt på slutten av fjoråret. Vi ser at det er de som det har gått mest av også i 2017. Folk er interessert i de og derfor gjør vi det også bra, sier Skagen.

Dobling

Han tror valget faller på hybrid av flere årsaker.

– Våre modeller er fullhybrider som lader seg selv. De har en fin avgift, selv etter regjeringen har gjort sitt for å endre avgiftssystemet. Dette er den typen bil folk vil ha.

I fjor på samme tid hadde Toyota Nordvik solgt 54 biler. Nå ligger de på nesten en dobling.

– Det er selvsagt særdeles gledelig og vi håper trenden fortsetter.

Ingen hårete mål

Noen mål for året, har han ikke satt seg.

– Vi ser ut til å nå budsjettene og velger å ikke sette oss noen nye håret mål. Vi vet de siste månedene av året er veldig varierte. For noen selger de godt, for andre er det litt mer stille måneder.

Hva så med 2018?

– Vi kommer til å kjøre på mye av de samme basismodellene, men det kommer også noen nyheter. Deriblant finner vi Landcruiseren som får en facelift og kommer i en ny, oppdatert utgave i begynnelsen av neste år. Det gleder vi oss til, sier Skagen.

Godt salg

Totalt ble det solgt 49 nybiler i Vesterålen i september. I fjor på samme tid hadde det blitt solgt 30. Dermed er oppturen også stor også for alle modellene.

Den mest solgte modellen var hybriden Toyota Yaris. Like bak var Volkswagen Golf som fire bilkjøpere sikret seg. På samme antall finner vi også Nissa Qashqai mens Toyota Rav4  ble kjøpt av tre kjøpere.

Under finner du oversikt over topplista for bilsalget:

Modell for modell:

ModellSalg septSalg 2017
1Toyota Yaris517
2Volkswagen Golf435
Nissan Qashqai425
4Toyota Rav4344

Merke for merke:

MerkeSalg sept.Salg 2017
1Toyota1396
2Volkswagen764
3Nissan744
4Mercedes640
5Ford324
Tesla35
Renault34