Morild-trener Steve Edvardsen tror på topp tre-plassering for Øksnes-laget, men at Lofoten tar opprykket. (Arkivfoto) Foto: Knut Ivar Aarstein

Melbo og Morild var suverene i fjorårets sesong i fjerdedivsjon, og rykket fra de andre lagene på tabellen. Øksnesværingene gikk på et par tap på tampen av sesongen som gjorde at opprykket glapp. I år får de bryne seg på lag som Lofoten og Hardhaus, som rykket ned fra tredjedivisjon. Morild-trener Steve Edvardsen tror Lofoten blir vanskelig å slå i årets serie.

– Jeg tror de blir suverene. De har et sterkt lag og rykker nok rett opp igjen, tipper han.

Mistet nøkkelspiller

Siden fjorårets sesong har Morild mistet Steffen Nilsen til Melbo og toppscorer Truls Knutsen til Sortland. Sistnevnte har vært viktig for A-laget gjennom ni sesonger, og er den spilleren som er notert med nest flest mål i klubbens historie.

– Det skal mye til for å erstatte en spiller som Truls, han har betydd mye for Morild både sportslig og sosialt. Vi skulle gjerne hatt han på laget i år også, det er ingen tvil om det, sier Edvardsen som tar fatt på sin tredje sesong som trener for A-laget.

Solid forsterkning

Selv om de har mistet et par spillere, har laget fått en solid forsterkning med hjemkomsten til Vegard Knudsen. Midtbanespilleren fra Øksnes har flere år bak seg i både første- og andredivisjon for lag som Tromsdalen og Alta.

– Vegard er en bidragsyter på høyt nivå. Han er motivator og pådriver i laget, og får med seg de andre. Jeg håper han blir så god i sesongen, som det ser ut til på treninger. Han har stor kapasitet, og er nok den sterkeste ledertypen i laget. Han har med seg mye erfaring, som vi blant annet bruker i treningssammenheng, sier Edvardsen.

På keeperjakt

Også flere unge spillere blir å finne i årets stall. Fra guttelaget har de hentet opp Trym Mauno, Sverre Meløy og Elias Andreassen.

– Jeg er godt fornøyd med laget. Vi har en god blanding av unge og rutinerte spillere, og har faktisk en større spillerstall i år, enn det vi hadde i fjor. På keepersida har vi unge Elias Andreassen og mer rutinerte Håkon Andreassen. Vi håper å knytte til oss ytterligere en keeper til før sesongstart, sier Edvardsen.

– Om vi holder oss på samme nivå som i fjor, gjenstår å se. For å gjøre det trenger vi spillere som scorer. Roy Poulsen jobber en periode på anlegg, og vil være mye borte. Det er et minus, sier Edvardsen.

Tøffere motstand

Edvardsen tror årets sesong blir betraktelig jevnere enn fjorårets.

– Jeg tror det blir mye tettere. Både Hardhaus, Leknes, Harstad 2 og Kabelvåg kan bli tøffe motstandere. Skal vi mot toppen av tabellen, må vi prestere og legge ned et solid arbeid, sier han.

Morild-treneren sier målet i år som i fjor er topp tre, noe han har tro på at de klarer.

Han vil imidlertid ikke spekulere om laget har noe i tredjedivsjon å gjøre.

– Det er en problemstilling som per dags dato ikke er aktuell, sier han.

Morild møter Landsås i serieåpningen på Harstad stadion lørdag kl. 13.00.