Ellers må du betale årsavgift for kjøretøyet i 2012. Alle som står som eier av et kjøretøy i motorvognregisteret den 1. januar 2012, vil få et årsavgiftskrav i posten i februar. Det vil si at dersom du venter til etter nyttår med å avskilte et kjøretøy du ikke bruker, er du pliktig til å betale årsavgift for 2012.

Årsavgiften gjelder fra 1. januar til 31. desember hvert år, og må betales innen 20. mars. Stortinget vedtar størrelsen på avgiften hvert år. Satsene finner du på toll.no.

Dersom kjøretøyet blir registrert avskiltet hos Statens vegvesen senest 31. desember, skriver ikke Tollvesenet ut avgift for 2012. Leverer du kjøretøyet til vraking/hugging hos en godkjent oppsamlingsplass/vrakplass eller til bilopphuggeri (kjøretøy uten vrakpant) senest ved betalingsfristen 20. mars, får du fritak for avgiften, eventuelt refusjon om den allerede er betalt.

For kjøretøy som blir levert til vraking/hugging hos en godkjent oppsamlingsplass/vrakplass eller til bilopphuggeri (køyretøy utan vrakpant) i perioden etter betalingsfristen 20. mars og til og med 30. juni, blir halv avgift betalt tilbake til sist registrerte eier. For kjøretøy som blir registrert fra og med 1. juli, skal det betales halv avgift, melder Tollvesenet.