I september 2013 ble det klart at det ikke ble noen konsekvensutredning av Lofoten og Vesterålen i inneværende stortingsperiode.

Nå vil den ferske direktøren i Norsk Olje og Gass, Karl-Erik Schøtt Pedersen,  ha en konsekvensutredning for oljeboring i Lofoten og Vesterålen, skriver Dagens Næringsliv.

Schjøtt-Pedersen, som var fiskeriminister fra høsten 96 til høsten 97 i regjeringen Jagland, mener det er avgjørende at Norge får lete etter petroleum i områdene som regjeringen har lyst ut gjennom den 23. konsesjonsrunden.

– Det er viktig for Nord-Norge, det er viktig for landets ressurser og det gjelder også et viktig grenseområde opp mot russisk side.

Husk at norsk petroleumsvirksomhet har svært høye miljøstandarder som vil bli fulgt i alle områder, sier Schjøtt-Pedersen til Dagens Næringsliv.

Med dette utgangspunktet mener den tidligere statsråden at det er fornuftig å konsekvensutrede eventuell petroleumsvirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen. Men han understreker at prosessen må foregå langsomt.

– Dette må gjøres trinnvis og basert på den informasjon og kunnskap man får, sier Schjøtt-Pedersen.