Johnsen vant stangskytingen, der man skyter på selvanviser med flest treff på 25 sekund. Under NNM i Bodø skjøt han i dag to sett, et på kort hold, 150 meter, og et på langt hold, med 230 meter. Han ble liggende to treff fremfor andreplassen, og vant med 25 treff.- Jeg er veldig fornøyd med det, sier han.

Kvalifiserte seg til feltskytingen

Johnsen kvalifiserte seg også til finale i feltskytingen, med 28 treff.- Jeg hadde ti treff i finalen, noe jeg ikke er helt fornøyd med, forteller han.

Feltskyting går ut på å skyte en serie på seks skudd mot fem forskjellige hold, der man må oppnå flest mulige treff på alle holdene.Jørn Finvåg skjøt 20 treff i samme øvelsen, men greide ikke å kvalifisere seg til finale.

Stor finaledag på lørdag

Gøran Dybdal, også fra Bø, fikk fullt hus og 30 treff på feltskytingen i dag. Dermed er han klar til finale på lørdag. Det er også Henning Bakkejord-Johnsen og Lars Bakkejord-Johnsen, med sine 29 treff i dag. - De er ikke helt fornøyd, men begge er finaleklare til lørdag, forteller deres far Johnsen.

Mari Benjaminsen fra Dverberg skjøt fullt hus med 30 treff, og er dermed også finaleklar i klassen eldre rekrutt. Det samme gjorde Asbjørn Andersen fra Melbu, men i klasse V73, altså for de som er 73 år og eldre. Også han er finaleklar til lørdag.